Tarragona Empresarial al Twitter 16/07/2018 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Tarragona, entre les principals ciutats intel·ligents del món
T.E.
16/02/2016

Tarragona forma part d’un estudi entre ciutats denominades “intel·ligents” de tres continents diferents que determina quins són aquells punts forts i dèbils de cadascuna en relació als projectes desenvolupats.

La Universitat Rovira i Virgili va acollir l’acte de presentació del 2n llibre de la col·lecció de la càtedra Tarragona Smart City: “¿Cómo se gobiernan las ciudades?” a càrrec d’Olga Gil, coordinadora i coautora del llibre.

L’acte, amb una cinquantena d’assistents, va comptar amb la intervenció de la mateixa Olga Gil, a més de Begoña Floria, consellera de Festes, Patrimoni i Plans de Mobilitat, de Santiago Castellà, director de la càtedra Tarragona Smart Mediterranean City i de Manuel Rivera, editor del llibre.

“Cómo se gobiernan las ciudades?” és un llibre que fa una comparativa entre 8 ciutats denominades “intel·ligents” de tres continents diferents per tal d’analitzar-ne i comparar-ne vuit categories diferents que es centren en els projectes desenvolupats a cada ciutat. Olga Gil concretava que aquest estudi ha mostrat com “Tarragona aposta i es preocupa pel concepte ciutat intel·ligent i vol veure a la ciutadania més involucrada en aquest concepte.” També remarcava que, una vegada realitzat l’estudi, es pot veure com Tarragona “destaca en gestió i organització, en context polític en relació amb altres ciutats, en plans mediambientals i en governabilitat. Per altra banda, en aquells aspectes on la ciutat es mostrava més dèbil eren “en la participació ciutadana i en l’economia”.

Durant la intervenció de Begoña Floria destacava l’interès que va mostrar en l’anàlisi que el llibre fa passant “del detall o d’allò local a un àmbit global i universal” i sobretot l’interès en els resultats de la ciutat. Segons Floria, “la governabilitat, la qualitat democràtica, la cultura, les societats amb major igualtat, tenen molt a veure amb els projectes de ciutat intel·ligent segons els entenem en el segle XXI.”
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies