Tarragona Empresarial al Twitter 16/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Pharmalink preveu créixer un 30% el 2019
T.E.
11/02/2019

Pharmalink, l’empresa del grup STE dedicada al desenvolupament i fabricació de productes d’autocura (complements alimentaris, productes d’ús respiratori, etc.), preveu un creixement de les seves vendes del 30% per enguany. Segons publica el mitjà ‘l’Econòmic’, la firma fa gairebé una dècada que va començar a adaptar la seva planta, ubicada a Vilabella (Alt Camp), a processos altament tecnificats per multiplicar la seva capacitat de producció. Ara com ara, les instal·lacions de l’Alt Camp fabriquen 50 milions d’unitats i podrien arribar fins als 140 milions a l’any.

Bàrbara Jané, vicepresidenta del grup STE, va explicar –en la presentació als mitjans de comunicació de la renovada planta de l’Alt Camp– que aquesta línia de negoci s’ha convertit en una de les palanques de creixement per a tot el grup. Ara com ara, Pharmalink representa per al conjunt de STE Group entre el 15% i el 17% del volum de negoci i Jané calcula que d’aquí a cinc anys en suposarà el 40%.

De fet, entre els exercicis 2016 i 2017, Pharmalink ha invertit 6 milions d’euros per tecnificar la planta, automatitzar el procés de producció i dotar-la de la capacitat de producció suficient per assumir el creixement. “En els darrers dos anys, a més, ens hem dedicat a registrar els nous productes que hem desenvolupat i que ens donaran l’impuls per fer el creixement del 30% en facturació”, va assegurar Jané.

La companyia ha destinat 1,2 milions en R+D per a nous productes i nous processos de producció. Un dels més innovadors és la nova gamma de productes multicapa, amb tecnologia de dissolució controlada que permet alliberar els seus components a diferents temps, sobre els quals tenen moltes expectatives posades.

De fet, ara com ara el 90% de les vendes es fan a l’exterior, principalment a l’Orient Mitjà, Àsia i Europa, i a partir d’enguany esperen incrementar la seva presència en el mercat domèstic.

Fins fa deu anys, es dedicava a la fabricació d’envasos per a la indústria farmacèutica però, vista la reducció progressiva de marges a què està sotmesa l’empresa industrial, el grup STE va decidir orientar-la a producte acabat. I des del 2006 s’han dedicat a preparar la planta per a acollir el nou model de negoci.

Ara com ara, a la planta de Vilabella hi treballen 50 persones, i a més a més, la firma ocupa 30 empleats més que són a la seu de STE Group que tenen a Cerdanyola del Vallès.

Pharmalink parteix de l’avantatge que pertany a un grup en què té tot el que necessita per fer enlairar la seva planta. De fet,el grup és una empresa familiar que va néixer fa 40 anys com a empresa dedicada a la fabricació de maquinària per a la indústria farmacèutica.

En aquestes quatre dècades ha anat ampliant les seves línies de negoci i creant empreses com ara STE Pharma Systems, STE Engipharm i STE Tecpharm, dedicades a l’enginyeria per a plantes farmacèutiques, la producció d’envasos per a medicaments i els béns d’equipament per al sector farmacològic, també.

En total donen feina a 300 persones i tenen una facturació anual de més de 300 milions d’euros.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies