Tarragona Empresarial al Twitter 18/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Meritxell Roigé, nova presidenta del Consorci d’Aigües de Tarragona
T.E.
05/11/2018

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha nomenat a la Sra. Meritxell Roigé com a nova presidenta del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Nascuda a Tortosa l’any 1976, és la primera dona que ocupa aquest càrrec a la història del CAT. La nova presidenta és llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra. El 10 de febrer del 2018 fou nomenada alcaldessa de Tortosa.

És advocada membre de l’il·lustre col·legi d’advocats i advocades de Tortosa i ha estat Gerent del Consell Comarcal del Baix Ebre i també Tinent d’Alcalde d’Urbanisme i Obres Públiques de l’Ajuntament de Tortosa. Ha estat diputada al Parlament de Catalunya del 2010 al 2017, on ha sigut presidenta de la Comissió de Territori i Sostenibilitat. És professora del Departament de Dret Públic de la URV, i professora a la universitat EUSES, adscrita a la URV.

El CAT es va constituir formalment l’any 1985, i capta l’aigua dels canals de l’Ebre, la potabilitza a la planta de tractament de l’Ampolla i la distribueix al conjunt de consorciats. Va iniciar el subministrament el 30 de juliol de l’any 1989 a 26 ajuntaments i 15 indústries fins a assolir a l’actualitat els 63 ajuntaments i 26 indústries consorciades.

L’activitat del CAT està regulada per la Llei 18/81 d’actuacions en matèria d’aigües a Tarragona. La norma va establir un pla d’obres de revestiment dels canals dels marges dret i esquerre de l’Ebre, amb l’objectiu de recuperar les pèrdues d’aigua que es produïen per filtració i desbordament, calculades en 12 m³/s, augmentant així l’eficiència i el cabal de la xarxa de reg del Delta de l’Ebre. La llei també va determinar una concessió màxima de fins a 4 m³/s a disposició del consorciats que formen el CAT per satisfer les demandes d’aigua potable dels municipis i indústries del conjunt de la demarcació de Tarragona.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies