Tarragona Empresarial al Twitter 16/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Grupo Castilla i la URV signen un conveni per estrenar un plataforma tecnológica en benefici dels alumnes de Relacions Laborals i Ocupació
T.E.
26/02/2019

Grupo Castilla i la URV han escenificat aquest dilluns la signatura del conveni de llarg recorregut que suposa un maridatge perfecte entre el coneixement tèoric i el món real.

L’empresa riudomenca d’innovació informàtica, amb més d’un 50% dels seus professionals sorgits de la universitat del territori, ha forjat una plataforma tecnològica de gestió dels recursos humans que té dos vesants tangibles. El primer, de caràcter estrictament acadèmic, és el de proporcionar als alumnes de Ciències Jurídiques un programa digital per reproduir el dia a dia del que els espera un cop titulats, dirigida especialment per als estudiants de l’assignatura optativa d’Eines de Gestió Telemàtica de Recursos Humans. I el segon és aconseguir el testeig continuat d’una aplicació del qual s’aventura una bona acceptació al mercat. Fins al punt que la firma radicada al Baix Camp, amb una facturació l’any passat d’11 milions d’euros, ha modificat a l’alça les previsions del seu pla estratègic perquè espera “una acollida important” de la comercialització d’aquest nou producte entre les empreses a les quals dona serveis, més de 2.000 clients de gamma mitjana que ocupen una forquilla d’entre cent fins a 5.000 treballadors.

El sofware, dissenyat amb l’ajut i guiatge conceptual pels professors de la facultat Catalina Jordi, Raúl Navarro i Luis Miguel López Fabra, permet gestionar tot el cicle laboral d’un empleat. És a dir, des de que està en procés de selecció previ a la contractació fins a la seva jubilació, passant pel pagament de les nòmines, les baixes per maternitat o paternitat, la necessitat de formació en temes com poden ser els de seguretat i riscos laborals o els costos generats per l’elaboració d’un expedient de regulació. “Treballem amb companyies que compten amb milers de persones per a les quals està al dia de tots aquestos processos des del departament de Recursos Humans pot acabar sent un mal de cap.

I gestionar-ho bé pot suposar de vegades la diferència entre tirar endavant o no”, explicava el director general de Grupo Castilla, Carles Castilla. La seva és una mostra de manual de retorn de la inversió duta a terme des de la universitat. No tan sols pel fet de ser-ne un llicenciat, sinó per la col·laboració activa de la seva empresa obrint les portes de les instal·lacions a la formació d’alumnes en pràctiques.
Una “aliança” que ha estat ratificada pel degà de la Facultat de Ciències Jurídiques, Antoni Pigrau. “La col·laboració té entre els objectius que els nostres estudiants assoleixin un alt grau de competències digitals.

I ho fa per mitjà d’una eina que elimina processos que no s’adiuen a la societat del segle XXI” gràcies a la seva vinculació amb l’actual estat de revolució tecnològica permanent. Un element amb valor per si sol, “perquè ens diferencia d’altres universitats amb la mateixa titulació” i que els fa guanyar l’adjectiu d’innovador també des de l’àmbit de la docència.

Per la seva banda, el Vicerector de Programació Acadèmica i Docència, Domènec Puig, aprofitava per destacar la “satisfacció” per la generació de “sinèrgies” entre les empreses del territori i la universitat, trencant de pas “els comprtiments estancs” que podrien comportar el món de la informàtica, els aspectes laborals i els legislatius.

Aquesta “combinació de coneixements que es poden recolzar entre si va en la línia del que volem de cara al futur”. I per això ha avançat la intenció de la URV d’impulsar (“hem de pensar encara com ho podem fer”) un projecte “transversal” que permeti a tots els estudiants “tenir nocions d’ocupabilitat”. Al capdavall un dels vicerectorats porta específicament aquesta denominació dins del seu ennunciat, mostra de l’interès del nou equip rector en garantir sortides laborals.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies