Tarragona Empresarial al Twitter 16/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Els productors de l'avellana lluiten per reactivar el seu consum tot i la limitació d'ajuts
T.E.
13/05/2019

El sector productiu de l'avellana de Catalunya se sent amenaçat per les condicions laborals que pateixen en l'actualitat: els ajuts són limitats i els requisits per tal d'optar-hi són força restrictius. Segons declaracions del responsable de fruita seca de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Roger Pascual, al mitjà L'Econòmic, el sector "ha de creure en ell mateix" per tal de "reactivar-se". I és que cal dinamitzar el consum d'aquest fruit sec, identitari a Catalunya, però com?

Des de l'Econòmic també es destaquen xifres, aportades per Pascual, qui situa en un 7% la producció en l'àmbit global, de l'Estat, quant al rendiment de l'avellana. Aquesta xifra, tal i com afegeix el president de la FCAC, ha de despertar els que treballen la terra.

Hi ha un raig de llum, però, amb l'anunci -d'aquest passat mes de març- per part de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, sobre la constitució d’una oficina tècnica per al desenvolupament del pla de valorització de l’avellana a la ciutat de Reus, aportacions econòmiques i línies de crèdits de l'ICF per a joves pagesos. En aquesta línia, Pascual també recorda que s'ha de incentivar els professionals del sector perquè no marxin a un altre a causa de les condicions actuals.

No obstant això, la limitació d'ajuts tampoc incentiva als productors de l'avellana, perquè en part beneficien als agricultors professionals, joves o persones jurídiques amb la condició d’explotació agrària prioritària amb un import màxim de 280 euros per hectàrea.

Tal i com anuncien a l'Econòmic, i exposa Pascual, aquestes limitacions afecten un 85% de les expolotacions i un 70% de la superfície afectada. Quedaran excloses i no rebran cap suport, apunta. De fet, si s'apliquen aquestes mesures, l'avellana pot arribar a perdre prop de 2 milions d'euros en ajuts.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies