Tarragona Empresarial al Twitter 18/06/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


MAXAM i la URV signen un acord de col·laboració per a la creació d'ocupació a la indústria química
T.E.
03/01/2019

MAXAM, companyia tecnològica global present a Tarragona a través de NITRICOMAX, i la Universitat Rovira i Virgili han anunciat aquest dimecres un acord de col·laboració pel qual totes dues entitats es comprometen a fomentar l'intercanvi d'experiències i coneixements. Com a punt fonamental de l'acord, la Rovira i Virgili (URV) entrarà a formar part del programa de beques MAXAM Scholarship Program, organitzat per la Direcció de Tecnologia de la companyia i dirigit a alumnes de Màster d'Enginyeria Química.

Els alumnes de la Escola Tècnica d’Enginyeria Química de la URV que així ho desitgin poden optar a participar en aquest programa, que té com a principal objectiu facilitar la seva incorporació a la vida professional. Durant 6 mesos, els estudiants realitzen al mateix temps les pràctiques d'empresa i el treball fi de màster, tutoritzat per un professional de la companyia. La convocatòria per a la 9a Edició del Programa estarà oberta fins al dia 15 de gener de 2019.

“Els enginyers de processos treballaran en col·laboració amb professionals de MAXAM en projectes amb gran aplicació pràctica en matèria de qualitat, medi ambient i seguretat. En edicions anteriors del programa, el 80% dels alumnes s'han incorporat després amb nosaltres; i molts d'ells han tingut com a primer repte professional la materialització del seu treball de fi de màster (TFM). De fet, varis dels professionals de la plantilla de NITRICOMAX són antics alumnes del programa”, explica César Valero, director de la Planta de MAXAM a Tarragona.

Màster d'Enginyeria Química de la ETSEQ

La Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) té com a missió la formació integral dels seus alumnes, que inclou no només la competència tècnica, sinó també la capacitat professional, que es concreta a través de la formació específica en lideratge, treball en equip, iniciativa i innovació. El màster d'Enginyeria Química (MEQ), impartit totalment en anglès, planteja la realització d'una estada de fins a sis mesos en la indústria per a la realització d'un TFM basat en un projecte industrial real i concret.

La iniciativa de MAXAM encaixa perfectament en el disseny d'aquest màster i, per tant, estudiants del MEQ podran gaudir de l'oportunitat que ofereix a través de la seva Scholarship Program. D'aquesta manera, MAXAM entra a formar part del grup d'empreses del programa Work Experience de la ETSEQ en el si del qual els 30 estudiants del màster realitzen aquest tipus d'estades profesionalizadoras en les indústries del sector químic, no només en l'important polígon petroquímic de Tarragona, sinó en altres indústries europees i mundials. El màster d'Enginyeria Química de la ETSEQ és una plataforma perfecta per a obtenir una formació de primera línia internacional que permeti l'accés al món professional i, amb això, al creixement econòmic del país.

MAXAM Scholarship Program

MAXAM Scholarship Program ha estat pioner a Espanya, per la seva aproximació i metodologia, promovent valors empresarials com l'esforç, el compromís, la seguretat, el treball en equip, la col·laboració i l'ajuda entre professionals.

El programa respon al compromís de la companyia amb la introducció dels joves titulats a la vida professional. Per a això, aposta per una formació integral, que combina la capacitació tècnica amb la formació en valors. Així, abasta tres línies fonamentals: component humanístic, centrat en l'educació en valors professionals tals com el treball en equip i la presa ètica de decisions; component tècnic, que s'articula entorn del TFM dels alumnes; i component experiencial, que amplia el seu coneixement tècnic. Els alumnes viuen de primera mà el dia a dia de l'empresa, tant en les oficines centrals com en les instal·lacions productives, podent visitar diverses de les més de 80 plantes que la companyia té a tot el món.

NITRICOMAX

Adquirida per MAXAM l'any 2013, la planta de NITRICOMAX està present a Tarragona des de fa més de 40 anys. La seva activitat se centra en la producció d'àcid nítric, una matèria primera fonamental per al desenvolupament i progrés econòmic de la societat.

A més d'en l'elaboració de materials energètics, l'àcid nítric s'empra, per exemple, en la indústria alimentària, en la indústria electrònica, en la fabricació de medicaments, en la producció de colorants i additius, en la producció d'abonaments i fertilitzants i en el gravat artístic.

La planta de NITRICOMAX fabrica àcid nítric sota els màxims paràmetres de qualitat, seguretat i protecció del medi ambient. En els últims 5 anys, la companyia ha realitzat una inversió de 6 M d'euros en millores en les instal·lacions.

MAXAM - maxam.net

MAXAM és una companyia tecnològica global, especialitzada en el disseny, desenvolupament, fabricació i aplicació de materials energètics. Estructura la seva activitat en quatre unitats de negoci: solucions de voladura per a mineria, pedreres i obra civil; cartutxos i pólvores per al seu ús en caça i tir esportiu; productes i sistemes per al sector de defensa i seguretat; i producció de matèries primeres clau en l'activitat nitre química.

Fundada per Alfred Nobel en 1872, MAXAM compte en l'actualitat amb més de 6.500 empleats en 5 continents, amb 80 instal·lacions industrials, filials en més de 50 països i operacions comercials en més de 100. La companyia va tancar l'exercici fiscal 2018 (31 de març de 2018) amb una facturació de 1.141 milions d'euros.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies