Tarragona Empresarial al Twitter 18/06/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Aigües de Reus: els avantatges de la telelectura
Gràfic de consum diari per hores.
Nou contador de telelectura.
T.E.
21/12/2018

Cada cop són més els reusencs i reusenques que es beneficien dels nombrosos avantatges que els ofereix el fet de comptar amb un comptador electrònic d’aigua després que Aigües de Reus ja n’hagi instal·lat més de 15.000 en domicilis de diversos barris de la ciutat. Aquests nous comptadors substitueixen els actuals permeten la telelectura, un sistema revolucionari que permet als ciutadans conèixer en temps real el seu consum d’aigua, així com configurar alarmes que avisin (via sms o correu electrònic) en cas que se superi un consum determinat o es detecti, fins i tot, una possible fuita.

Un cop el sistema ja està plenament operatiu, el control del consum per part dels clients entra en una nova dimensió, ja que tot usuari disposa d’accés a una plataforma online (l’Oficina virtual d’Aigües de Reus) on pot accedir al seu perfil de consum i saber quin és el seu consum de cada mes, de cada setmana, de cada dia i, fins i tot, de cada hora. Els usuaris que ja el tenen instal·lat compten amb un vídeo tutorial online (www.aiguesdereus.cat) que els permet descobrir com accedir a tota aquesta informació d’una manera senzilla.

La telemesura també permet activar un conjunt d’alarmes per saber, per exemple, si se supera un cabal màxim configurable, si hi ha un consum continu resultat d’una fuita o si es registra un consum del tot inesperat (després d’haver predefinit els dies i hores en els quals l’usuari espera que no hi hagi cap consum). En conseqüència, l’abonat disposa de noves eines per optimitzar el seu consum d’aigua i poder gestionar-lo i adoptar-ne mesures correctives, si cal. El sistema avisa l’usuari quan sorgeixen incidències i l’avisa via sms o correu electrònic.

El fet de poder gestionar les dades de tots els consumidors de manera automàtica i centralitzada també comporta l’eliminació de les lectures dels comptadors per part dels agents, amb la qual cosa s’eviten possibles errors de lectura o de transcripció dels números.

En paraules del regidor delegat de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, “el que ara fem no ens ho hem de mirar com una simple renovació tecnològica, sinó com una revolució absoluta en el servei de l’aigua, que potencia la informació, empodera el ciutadà i afavoreix el consum responsable i l’estalvi d’aigua”.

La implantació d’aquest ambiciós projecte s’ha fet en diverses fases, al llarg dels darrers anys, i encara se n’ha de prolongar uns quants més fins a substituir completament el parc de prop de 50.000 comptadors que actualment hi ha a la ciutat. D’acord amb la planificació prevista, fins al dia d’avui la implantació s’ha dut a terme en zones perifèriques, com són els polígons industrials i les zones residencials amb estructura de cases aparellades o unifamiliars. A partir d’ara, la substitució dels comptadors se seguirà fent, progressivament, de fora cap al centre de la ciutat fins assolir la totalitat del parc.

Concretament, les àrees de la ciutat on ja s’ha dut a terme la renovació del parc de comptadors són les següents: el Pinar i la zona de la carretera Castellvell en la part nord de la ciutat, Aigüesverds, Blancafort i la zona sud de Misericòrdia, Cim el Camp, polígons de l’autovia Bellisens, el Barri Gaudi i l’Agro Reus.

El projecte s’emmarca en la línia d’inversions tecnològiques que Aigües de Reus du a terme per disposar d’unes infraestructures modernes i oferir al seus abonats un millor servei en el seu dia a dia. En paral·lel als treballs de renovació física del parc de comptadors, s’han instal·lat uns concentradors en llocs estratègics per fer possible la recollida de tots els senyals que emeten i fer-los arribar als servidors de les oficines centrals.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies