Tarragona Empresarial al Twitter 18/06/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Borges arriba a un benefici net rècord de 15 milions d’euros al tancament de l’exercici fiscal 2017/2018
T.E.
14/12/2018

Borges International Group (BIG) tanca el seu millor any com a grup empresarial, en termes de benefici net, en obtenir 15 milions d’euros i superar en un 1,7% el seu rècord de l’any anterior; també multiplica per 7 el resultat dels últims 12 anys.

La facturació ha arribat a un rècord històric, ja que ha assolit els 820 milions d’euros, un 10% més que l’any precedent. El Grup ha comercialitzat un total de 369.000 tones, que suposen un 6% més que en l’exercici anterior, i ha assolit un EBITDA ajustat de 33 milions d’euros.

Borges, que continua apostant per la internalització dels seus productes, ha incrementat les seves vendes als mercats internacionals en un 3,2%, xifra que es tradueix en una facturació de 555 milions d’euros, és a dir, un 67,7% del total de les seves vendes. Aquest percentatge tan elevat de venda a l’exterior deriva de la comercialització dels seus productes a 116 països a través de les seves oficines i filials comercials a Espanya, els Estats Units, França, Itàlia, Rússia, Brasil, Índia, Xina i, la més recent, Singapur.

Per volum de productes, Borges ha comercialitzat un total de 346 milions d’unitats envasades, de les quals 136 milions (el 39%) corresponen a olis d’oliva, 74 milions (el 21%) a fruita seca i fruita dessecada, 43 milions a olives (el 12%), 38 milions a vinagres, 22 milions a oli de llavors, 15 milions a productes en conserva, 8 milions a pasta i salsa i 10 milions a altres productes.

Borges International Group, amb més de 122 anys d’història, té un total de 1.154 empleats al món i ha generat 134 nous llocs de treball en els últims 3 anys. Opera a 11 plantes industrials de cinc països i té 15 oficines comercials a 10 països.


Compromís de responsabilitat social
Tot i el volum creixent d’importacions d’oli cru d’Europa de l’Est, el Grup segueix apostant per la producció local i manté el seu compromís de responsabilitat social, i per això garanteix la traçabilitat dels seus olis de llavors.

Per aquest motiu, BIG, a través de la seva filial d’olis, Borges Agricultural & Industrial Edible Oils (BAIEO), ha iniciat l’execució del seu pla director, que té previst realitzar una inversió de 23,1 milions d’euros per al període iniciat el juny de 2018 i que acabarà el maig de 2022, amb l’objectiu d’incrementar la seva eficiència, competitivitat i sostenibilitat.
La major part d’aquesta inversió es dedicarà a la construcció d’una nova planta d’extracció d’oli de llavors, a la qual es destinaran 10 milions d’euros.

La nova extractora incrementarà la capacitat productiva de la planta fins un 30%, suposarà un estalvi de costos i millorarà el rendiment del procés d’extracció incrementant la ràtio de l’oli obtingut en l’extracció d’oli de llavors. També incrementarà la seguretat en tot el procés i millorarà la qualitat de les condicions de treball dels operaris, incorporant la tecnologia necessària que li permeti avançar més en els seus objectius en matèria d’eficiència energètica. Aquest últim avenç permetrà reduir l’impacte mediambiental de les seves activitats mitjançant la disminució d’emissions de COV (compostos orgànics volàtils), així com del consum de vapor, electricitat i aigua, recursos necessaris per a l’extracció de l’oli.


Agricultura sostenible

D’altra banda, BIG continua apostant amb fermesa pel negoci agrícola a través de la seva filial de fruita seca, Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN), amb la gestió de 2.401,5 hectàrees. D’aquestes, 320 se situen a Califòrnia, 941,9 al sud de Portugal i 1.139,6 a Espanya, especialment a les comunitats autònomes d’Extremadura i Andalusia.

El projecte empresarial de BAIN, que té previst invertir 32 milions d’euros el pròxim quadrienni, s’enfoca clarament cap la sostenibilitat: les noves plantacions de BAIN es regeixen per criteris d’agricultura sostenible. Després de l’adhesió a la plataforma EsAgua, que té l’objectiu de posicionar les empreses espanyoles com a referents en la petjada hídrica i en l’àmbit de la sostenibilitat, BAIN ha rebut la certificació GLOBAL GAP (Good Agricultural Practices), un dels estàndards internacionals en matèria de bones pràctiques agrícoles i agricultura sostenible. A més, la Companyia dedica un total de 96,7 hectàrees a la conservació del medi ambient i la biodiversitat.

Productes amb ingredients naturals d’alta qualitat
Per últim, pel que fa al producte Borges International Group potencia la seva estratègia en el desenvolupament de productes de qualitat i saludables, oferint als consumidors els estàndards i qualitats del gaudi de la vida mediterrània com un concepte cultural global que defineix l’alimentació com a font de salut i plaer.

En aquesta línia ha llançat Eco Natura, una gamma de productes orgànics a base d’ingredients naturals que acompleixen l’estratègia NAOS (Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’Obesitat), d’acord amb les polítiques marcades per organismes sanitaris internacionals com l’Organització Mundial de la Salut. A aquests productes s’afegeix el llançament de la gamma de begudes vegetals a base de nous, ametlles i avellanes, totes elles elaborades amb la millor selecció de fruits secs Borges, acompanyada d’ingredients naturals d’alta qualitat.


Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies