Tarragona Empresarial al Twitter 18/06/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Els Premis Emprèn impulsen 15 projectes empresarials del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre
T.E.
12/12/2018

Vinux, de Porrera; Creatsens Health, de Tarragona; Orquestra Scientífic, de Tarragona; Barberana, de Salomó, i Teràpia a Domicili, de Flix, han estat guardonats pels Premis Emprèn 2018 de la Diputació de Tarragona. Els guanyadors de la 6a edició del certamen s'han fet públics durant l'acte celebrat aquest dimarts a l'Auditori Diputació, durant el qual també s'han lliurat 10 reconeixements. En total s'han premiat 15 projectes empresarials nascuts al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, que obtenen un premi econòmic –la dotació total és de 35.000 €, distribuïts en 5 categories– i un servei d'assessorament i acompanyament per part de la unitat d'Emprenedoria de la Diputació de Tarragona.

L'acte de lliurament ha estat presidit pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, acompanyat del diputat de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació, Joan Josep Malràs.


Premis i reconeixements
Vinux, una plataforma interactiva d'educació vinícola basada en una aplicació mòbil que permet accedir a contingut educatiu a través de minijocs dinàmics, s'ha endut el Premi Emprèn en la categoria de Turisme, Cultura i Experiències. Creatsens Health, un dispositiu de control remot de la funció renal, ha estat guardonat en la categoria Salut i Esport. Orquestra Scientífic, un projecte que permet extreure el gas diòxid de carboni amb un cost inferior a les tecnologies actuals, ha guanyat el premi de Tecnologia i Innovació; Barberana, un negoci d'horta saludable i respectuosa amb el medi ambient mitjançant l'aplicació de cultius biopònics i aquapònics, ha estat guardonat en la categoria d'Eficiència energètica i sostenibilitat, i Teràpia a domicili, un projecte de serveis a domicili d'estimulació cognitiva i sensorial per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen demència, s'ha endut el premi en la categoria Economia Social. El premi econòmic, per a cadascun d'ells, ascendeix a 5.000 €.

D'altra banda, el certamen ha reconegut 10 projectes empresarials més, els quals s'han endut 1.000€ de premi cadascun. Els reconeixements de la 6a edició dels Premis Empren han estat: Panxamplatrip, una plataforma de promoció i venda d'experiències turístiques a les Terres de l'Ebre (Alfara de Carles); Experienciesrurals.com, empresa que ofereix activitats rurals amb un objectiu pedagògic i de difusió de patrimoni (Nulles); Activatic, activitats extraescolars per centres educatius posant èmfasi en l'educació emocional (Barberà de la Conca); Bikenet Bioservice, serveis integrals de la pràctica del ciclisme (Tortosa); La Silvestrina, herbolari que promou l'aplicació de les plantes silvestres en l'àmbit de la salut (El Milà); Easy2BWise, plataforma online de transmissió de coneixement específic del lloc de treball als nous empleats (Reus); E-Sports Link, plataforma on-line formada per jugadors, clubs i empreses del sector (Tarragona); Begorett, empresa de disseny i construcció de velomòbils o bicicletes cotxe amb assistència elèctrica (Reus); Hidrosip, mesurador de profunditat de la humitat del sòl en camps de reg per l'horticultura (Salou), i El Far, assessorament en temes de comunicació i disseny per a projectes sensibles i responsables (Tarragona).

En total, 42 projectes empresarials han optat a la 6a edició del certamen. La Diputació de Tarragona convoca els Premis Emprèn amb l'objectiu de fomentar l'esperit emprenedor i contribuir a generar ocupació de qualitat a la demarcació. Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d’actuacions que des de l'Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona es duen a terme per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. Des de l'any 2013, el certamen ha impulsat un total de 104 projectes empresarials, 76 dels quals tenen seu al Camp de Tarragona i 28 a les Terres de l'Ebre.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies