Tarragona Empresarial al Twitter 22/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


El CAT reconverteix part de la seva flota amb vehicles elèctrics
El CAT ha instal·lat carregadors a les instal·lacions centrals. Foto: C. Valls.
CRISTINA VALLS
03/12/2018

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha iniciat el procés de reconversió de la flota amb vehicles elèctrics prevista en el Pla Estratègit 2018-2021 amb dos turismes i quatre furgonetes. La incorporació tindrà un cost anual de 51.500 euros amb la modalitat de rènting. Amb aquesta iniciativa, el CAT evitarà l'emissió anual de 20 Tn de CO2. La resta de la flota, fins a arribar a la totalitat de 36 unitats, s'anirà renovant fins a l'any 2021, que serà uquan es preveu que tota la flota sigui amb motor elèctric 100%.

"Va ser iniciativa de l'empresa voler apostar per fer una reconversió de flota. D'aquesta manera, ajudem a mitigar la petjada del iòxid de carboni", ha manifestat el gerent de CAT, Josep Xavier Pujol, en la roda de premsa de presentació d'aquest dilluns.

A més, el CAT també ha instal·lat una infraestructura amb carregadors per vehicles elèctrics. En aquest cas a l'Estació de Tractament de l'Aigua Potable i també al punt de captació, a Campredó, amb un total d'onze unitats. La funcionalitat d'aquests carregadors ha estat pensada per tal de cobrir els desplaçament habituals per tota l'àrea del CAT. Val a dir, que es valora la possibilitat que a mig termini s'incorporin nou carregadors a l'Estació de Bombament de Vendrell, Calafell i Valls.

"A més, també disposarem de carregadors ràpids, propis i internsm, per a aquells vehicles que han de recuperar l'autonomia en menys de mitja hora. En aquest cas, la infraestructura ha estat finançada parcialment en un 60% amb el pla MOVALT Infraestructura, amb una ajuda del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital", ha afegit Pujol.

Per la seva banda, el cap de mecanismes de gestió i energia, Andreu Fargas, ha destacat que l'autonomia d'aquests vehicles "ronda entre els 200 kilòmetres reals. Si tenim amb compte, el típic dia de feina amb aquesta autonomia és més que suficient per poder fer tots els recorreguts pertinents".

Aquesta és una de les noves línies estratègiques que contemplen la sostenibilitat des del Consorci, juntament amb l'ampliació de la capacitat de producció d'energia fotovoltaica i la contribució a la gestió alternativa de fangs que fem a la planta per retornar-los a la zona del Delta de l'Ebre. De fet, segons ha continuat Pujol, "la producció d'energia neta des de 2013 acendeix als 7.103.192 kilòmetres per Wh amb un estalvi d'emissions de CO2 de 2.784 tones".

Amb tot, el CAT té previst augmentar la producció d'energia a través de les plantes fotovolatiques instal·lant plaques als nous dipòsits que es construiran entre els anus 2020 i 2021, al Vendrell, Cunit i Vila-seca.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies