Tarragona Empresarial al Twitter 22/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Turisme a la Costa Daurada: cau el nombre de pernoctacions, però millora el volum total de turistes
T.E.
23/11/2018

La Tàrraco Arena Plaça ha acollit la Nit del Turisme de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre que organitza el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb la presència el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, en un acte amb la participació de la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, i del president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer, amb l'assistència de representants d'institucions, entitats i empreses turístiques de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre.

Durant aquesta 28a Nit del Turisme, s'han difós les darreres dades sobre ocupació i mercats emissors de què disposa el Patronat de Turisme. Així, segons dades de l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre s'han assolit 21,1 milions de pernoctacions generades per 5,5 milions de turistes. Un volum de pernoctacions que representa un lleuger descens, del 3% global, respecte l’exercici anterior durant aquest mateix període. Amb tot, el nombre total de turistes ha millorat en relació a 2017, un any considerat històric pel volum de visitants rècord generat. I ha estat així, tant a la Costa Daurada –amb una variació a l’alça del 5,1% en el nombre de turistes– com a les Terres de l’Ebre, amb un increment del 4,4%.

Pel que fa a la procedència de turistes, creixen els britànics, que enguany globalment representen l’11,3% dels mercats emissors, només per darrere de França, amb un l’11,9%. En el cas de la Costa Daurada, tots dos mercats comparteixen la primera posició. També en milloren altres com Irlanda i Alemanya, i registra un increment molt lleuger el pes d’un mercat emissor destacat com Rússia, que suposa el 6,2% i se situa en tercera posició pel que fa al rànquing de països d’origen del turisme a casa nostra. La tendència a l’estabilitat dels mercats es demostra, també, en els casos de descens, poc significatius: els Països Baixos registren una davallada de només 3 dècimes i passen de representar el 6,2% durant l’any 2017, al 5,9% aquest 2018.

Pel que fa als guardonats d'enguany a la Nit del Turisme de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre, s’ha lliurat el Premi Costa Daurada a la companyia aèria britànica Jet2.com. Els Premis Jordi Cartanyà han anat a mans de tres iniciatives de promoció turística, respectivament. D'una banda, i en la categoria de litoral, a Bulat Improve Goals SL , 'I Costa Daurada i Terres de l’Ebre'. Un altre premi, en la mateixa categoria, ha estat per al Patronat Municipal de Turisme de Cambrils per la campanya de màrqueting 'Envia una postal i comparteix Cambrils amb els teus'. I quant a la categoria d'interior, s'ha guardonat l’Ajuntament de Figuerola del Camp per difondre i revitalitzar el patrimoni arquitectònic, cultural i paisatgístic del municipi a través de la ruta literària autoguiada 'Postals poètiques de Figuerola del Camp'.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies