Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Agrofruit Export entra en procés de liquidació
T.E.
14/11/2018

Agrofruit Export, que havia estat la principal empresa exportadora de cítrics de Catalunya, no ha iniciat la campanya de cítrics d’enguany i ha entrat en fase de liquidació. El jutjat mercantil número 1 de Tarragona va reactivar, l’1 d’octubre passat, el concurs de creditors que l’empresa de Tortosa havia superat el 2016, segons han pubicat diversos mitjans.

El nou administrador concursal ha engegat la fase de liquidació i també s’ha activat, aquest dilluns, un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció per a la cinquantena de treballadors fixes discontinus que esperaven iniciar la campanya. Al setembre, quan l’empresa no va els va cridar a treballar, una vintena de d’empleats ja van presentar una demanda d’extinció de contracte per preservar els seus drets laborals.

Agrofruit Export esperava la injecció de capital a través d’un nou soci o la possibilitat d’arrendar les instal·lacions però cap de les dos operacions han prosperat. Això ha provocat que es reactivi el concurs de creditors per incompliment del conveni, que van signar el 2017. L’empresa va superar el primer concurs, obert el 2013, quan es va destapar una acumulació de deutes de més de 50 milions d’euros, i un patrimoni net negatiu d’uns 30 milions més. El seu exgerent havia ocultat, suposadament, 15 milions d’euros de pèrdues amb una facturació fictícia. El cas es va destapar arran de l’operació policial Àgora.

Aquest dilluns, el nou administrador concursal ha engegat un ERO d’extinció per a tots els treballadors i s’ha posat a negociar-lo amb el comitè d’empresa. No es descarta que els treballadors acabin cobrant les indemnitzacions a través dels Fons de Garanties Salarials (FOGASA).
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies