Tarragona Empresarial al Twitter 22/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar es queda sense liquiditat
T.E.
04/10/2018

La secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar, al Baix Camp, s’ha quedat sense liquiditat. Així ho va ratificar l'auditoria dels comptes de l'any 2016, ja que els números no quadraven. Els serveis jurídics de la Cooperativa apunten a documentació alterada o falsificada, una comptabilitat retardada i altres desajustos d’actius i passius que han provocat manca de liquiditat pràcticament total, tot i que encara no se sap de quants milions d’euros és el forat. La Cooperativa, sense líquid, sí que compta amb actius.

El problema es va detectar el 2016, just quan es van auditar els comptes de la secció de crèdit i l'auditor en va emetre un informe on expressava que hi havia números que no quadraven. El Departament d’Economia i Finances llavors va començar una inspecció on hi ha manca de coneixement de quant crèdit hi ha prestat.

Tot plegat, condueix a una falta de liquiditat total. En conseqüència, la Cooperativa va denunicar dilluns els fets als Mossos d'Esquadra. La Generalitat, només amb funcions de supervisió i sense tutela administrativa, ja ha iniciat els tràmits per tirar endavant els expedients sancionadors que s’escaiguin i col·laboraran en cas que l’assumpte acabi en un jutjat per depurar responsabilitats per via penal.

La Cooperativa, tot i estar sense líquid, compta amb actiu d'immobles o crèdits concedits a cooperativistes. Amb tot, neguen que els socis hagin de perdre els diners. La directora de la secció de crèdit ha estat destituïda i l’auditor, apartat.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies