Tarragona Empresarial al Twitter 22/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La terminal intermodal Puerto Centro (Guadalajara) del Port de Tarragona estarà operativa a principis de 2020
T.E.
27/09/2018

La terminal intermodal Puerto Centro del Port de Tarragona, ubicada a Puerta Centro-Ciudad del Transporte, entre Guadalajara i Marchamalo, entrarà en funcionament a principis de l’any 2020. A finals d’aquest any 2018 es preveu licitar les obres d’urbanització de la nova terminal, unes obres que tenen un termini d’execució d’un any aproximadament.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el president d’Hercesa Inmobiliaria i DTL, Juan José Cercadillo, han presentat aquest matí aquest projecte a la comunitat portuària en un acte que ha tingut lloc a la sala d’actes de l’APT.

La futura terminal Puerto Centro (150.000m2) permetrà al Port de Tarragona expandir-se cap al centre de la península Ibèrica i posicionar-se en la que serà la plataforma logística intermodal més important d’Espanya, amb capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i del centre.

Durant la seva intervenció, Josep Andreu ha destacat els sis anys de negociacions, tràmits i esforços que ha suposat aquest projecte, “un projecte bàsic per al futur del Port de Tarragona, que té com a objectiu potenciar la càrrega general”. Andreu ha explicat que ara es començarà a debatre el model de gestió d’aquesta terminal, una gestió que “pretenem que sigui púbica i privada, tot i que encara no podem assegurar-ho”.

Per la seva banda, Juan José Cercadillo, ha explicat les virtuts d’aquest nou projecte Puerto Centro- Ciudad del Transporte, amb una superfície de 2.200.000m2, entre els que destaca la seva ubicació estratègica “a la porta del Corredor de l’Henares, una ubicació completament descongestionada que facilitarà la càrrega i descàrrega de mercaderies”.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies