Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Les administracions intermèdies treballen per frenar el despoblament a l'àmbit rural
T.E.
20/09/2018

Fibra òptica, llar d'infants, consultori mèdic, caixer automàtic, transport públic o una bona xarxa de carreteres. Són alguns dels serveis que els pobles més petits necessiten per frenar el despoblament, una situació que afecta moltes zones rurals arreu d'Europa. Així s'ha posat de manifest a la jornada Despoblament rural i desenvolupament sostenible a zones menys densament poblades, que aquest dimarts ha tingut lloc al centre Tarraconense 'El seminari', organitzada per la Diputació de Tarragona i les entitats Arc Llatí i Partenalia.

"És una situació que ens preocupa, i com a administracions públiques intermèdies que som, hem de vetllar per resoldre-la, vetllant per la qualitat de vida als pobles, sobretot els de menys de 500 habitants. És una tasca complexa, en la que treballem de valent", ha assenyalat Joan Josep Malràs, diputat de la Diputació de Tarragona i president de l'Arc Llatí, associació d’administracions locals de nivell intermedi d’Itàlia, França i Espanya.

Malràs també ha apostat per la recerca de noves fonts de treball als municipis petits. Aquests mateixos objectius –ha afegit el president d'Arc Llatí¬– són els que impulsen a la Diputació de Tarragona a invertir any rere any en els municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. En el mateix sentit, Manuel Baltar, president de la Diputació d'Ourense i president de Partenalia, plataforma que representa els interessos dels governs locals intermedis en l'àmbit europeu, ha ressaltat la necessitat que la Unio Europea reconegui els poders locals i els doti de més recursos per fer front a aquesta situació.

La jornada ha exposat diferents iniciatives que les autoritats locals intermèdies han posat en marxa contra el despoblament: plans, projectes finançats per fons FEDER, estudis sobre resposta a les necessitats mèdiques en comarques rurals, o oferta de serveis tecnològics a la ciutadania, en zones de l'Estat com, Castelló, Jaén, Badajoz o Ourense, i en països com Bèlgica. La jornada ha acollit una seixantena d'inscrits, entre regidors i regidores, tècnics, representants d'entitats i altres persones amb responsabilitats en l'àmbit local.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies