Tarragona Empresarial al Twitter 20/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La URV situa 14 disciplines entre les millors del món del rànquing de Xangai
Esquema del rànquing d'universitats. Font: URV.
T.E.
01/08/2018

La URV s’ha situat entre les millors universitats del món en 14 de les 54 disciplines que analitza el Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2018. Respecte a l’edició de l’any passat, la URV ha incrementat en quatre el nombre de matèries que se situen entre les 500 primeres i, d’aquestes, la de Ciència dels aliments ha entrat en el top 100 d’aquest rànquing.

En total, el rànquing analitza més de 4.000 universitats classificades en 54 disciplines agrupades en cinc àrees de coneixement: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. És el segon any que es publica el rànquing, que ha ampliat el nombre de disciplines.

Els resultats es determinen a través de la mesura de la quantitat, la qualitat i l’impacte de la recerca a cada institució, així com l’abast de la col·laboració internacional i el nombre de personal reconegut amb premis. Per ser inclòs en aquest rànquing de matèries, les universitats necessiten tenir un nombre mínim de publicacions durant el període 2012-2016 amb un llindar de publicacions diferent depenent de la disciplina. Les dades bibliomètriques es recullen a la Web of Science i InCites.

A nivell global, les universitats dels Estats Units són les que encapçalen més disciplines en el Top 1 (en tenen 35 de 54), seguides per les de la Xina (9) i els Països Baixos (3). Pel que fa als centres i universitats més ben posicionats, la Universitat de Harvard i l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) són els que ocupen més posicions de privilegi, la 17 i 5, respectivament.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies