Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La Ribera d’Ebre vol potenciar la competitivitat empresarial de la zona a través d'un catàleg de serveis
T.E.
23/07/2018

El servei d’empreses del Ribera d’Ebre Viva ha tancat el darrer any i mig 74 visites individualitzades a empreses de la comarca, segons ha anunciat el mitjà ebredigital.cat. L’objectiu del Ribera d’Ebre Viva en l’àmbit d’empresa és millorar la competitivitat de les empreses de la comarca, un factor clau per a la diversificació econòmica de la Ribera.

En aquestes visites han assessorat i donat resposta a les necessitats que les pimes riberenques tenen en el seu dia a dia, en molts casos per donar-los eines i avançar-se a situacions que es poden donar, com és la necessitat de cobrir una vacant d’un lloc de treball. En aquests casos, la tècnica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre realitza un mapa ocupacional per definir el perfil professional que s’ha de contractar, tenint en compte aptituds i competències necessàries per dur a terme la tasca encomanada. Fins a la data hi ha realitzats més de 130 mapes ocupacionals de 50 perfils professionals diferents, els més sol·licitats per l’empresariat riberenc; un dels més demandat és el d’administratiu/va.

Tal i com continua el mitjà, tot i ser un servei comarcal poc conegut, cada vegada compta amb una millor valoració per part de les empreses participants: “M’han facilitat eines molt bones i un coneixement molt útil a l’hora de contractar gent, i fins i tot per detectar situacions actuals a la feina”, explica Mari Carmen Porta, de Pescaporta, que recentment ha participat en una de les accions formatives comarcals innovadora, en aquest cas una dinàmica grupal inspirada en el Mètode Grönholm per aprendre a valorar competències i aptituds, molt útil de cara a contractar personal.

Així, quatre empresaris de la Ribera han simulat dur a terme un procés selectiu per cobrir una vacant, valorant in situ i amb el suport de les tècniques comarcals competències clau per al lloc de treball a ocupar, com són la iniciativa, la flexibilitat i la gestió del canvi, l’orientació al client, i ordre i qualitat. S’han simulat dues dinàmiques: una situació sobrevinguda en la qual s’havia d’atendre un client i l’organització de 25 factures.

“M’ha sorprès, és molt curiós veure diferents perfils i competències; un candidat pot ser molt bo per una cosa i un altre, per una altra. T’adones de la importància de saber valorar la necessitat que té l’empresa abans de decidir a qui contractes”, comenten la Pilar Ortega, de Trans CP, i Esther Garcia, d’Alter-Entorn. “Ara mateix no estem buscant a ningú però en qualsevol moment pot sorgir un imprevist o la necessitat de contractar una persona, i tot el que hàgim pogut avançar per encertar en el perfil que necessitem ben fet està”, considera Jordi Grau, de la Llibreria Can Solfa d’Ascó.

En aquesta formació, i per primera vegada, per a les dinàmiques grupals han participat quatre persones apuntades del Dispositiu. Per a elles, aquesta activitat, tot i no ser específica per a elles, sinó enfocada als empresaris, també els ha estat útil per avançar en el camí per trobar feina: “Havíem fet alguna cosa semblant en un curs del Dispositiu, i molt bé. El fet que fossin empresaris reals potser posava una mica més de pressió però ha estat molt interessant i tot ajuda a aprendre”, deien en sortir la Magda i la Rosa.

La realització d’un mapa ocupacional i la intermediació laboral és un dels serveis a empreses que ofereix el Ribera d’Ebre Viva a la comarca, però n’hi ha d’altres: recerca de finançament, internacionalització, producte turístic, plans de viabilitat i seminaris professionals per aportar coneixement sobre un sector i ajudar a les empreses i el seu equip humà a professionalitzar-se. A més, també s’han signat convenis de pràctiques no laborals en empreses, 10 l’any 2017 i 4 ja aquest any. Més informació al web del Ribera d’Ebre Viva.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies