Tarragona Empresarial al Twitter 20/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La URV, entre les 100 millors universitats europees en excel·lència en docència segons el Times Higher Education
T.E.
12/07/2018

Times Higher Education (THE) ha fet públic aquest dimecres un nou rànquing en què posiciona les millors universitats europees pel que fa a l’excel·lència en docència. És la primera vegada que elabora aquest llistat en què destaca les 242 millors universitats d’Europa. La URV es troba en l’interval 76-100.

El THE Europe Teaching Rankings 2018 es basa en tretze indicadors a través dels que creen una puntuació global que és la que reflecteix la fortalesa de la institució. Els indicadors s’agrupen en quatre àrees: compromís, recursos, resultats i entorn. La primera d’aquestes té un pes del 40% en la valoració final i la resta un 20% cadascuna. Els resultats s’han extret de dos tipus de fonts: la primera, de les dades que faciliten les institucions al THE, d’una enquesta de reputació als acadèmics, de les dades d’instituts nacionals d’estadística, de les pàgines web de les universitats i de les bases de dades bibliomètriques (Elsevier). D’altra banda, de les enquestes que s’han fet als estudiants a partir de dotze qüestions. Els resultats de les enquestes representen el 50% de la puntuació global de cada institució.

La URV es troba en quarta posició a nivell català, per darrere de la UB, la UAB i la UPF i en onzena posició de l’Estat espanyol, compartint lloc amb tres universitats més.

El rànquing inclou únicament universitats de països membres tant de l’Espai Europeu d’Educació Superior com de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic i que han estat qualificats com a economies desenvolupades per les Nacions Unides. A més, han d’oferir graus i màsters reconeguts oficialment i tenir almenys 5.000 estudiants matriculats de grau. A banda, han d’haver aconseguit un mínim de 50 respostes vàlides a les enquestes que s’han fet als estudiants.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies