Tarragona Empresarial al Twitter 22/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Presenten el document 'Horitzó 2021' per establir noves dinàmiques d'actuació en la demanda d'infraestructures
T.E.
05/07/2018

Aquest dimecres Isaac Sanromà, president de la Cambra de Reus, i Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, han presentat el document de treball "Horitzó 2021. Infraestructures que transformaran el territori". Un acord impulsat per ambdues institucions i que té per objectiu establir noves dinàmiques d'actuació en la demanda de les infraestructures que ens són necessàries per garantir la competitivitat de les empreses.

Segons s'ha matisat el nou “Acord per les Infraestructures i serveis ferroviaris al Camp de Tarragona” assolit entre els ajuntaments de Cambrils, Reus, Salou, Tarragona, Vila-seca i la Generalitat de Catalunya suposa "un nou marc de treball i de consens en la millora ferroviària al Camp de Tarragona".

També han afegit que l'any 2021 és un termini breu per a la consolidació d'infraestructures, "però la nova situació creada amb la posada en servei de diversos trams d’infraestructures o l’esperada gratuïtat del sistema de peatges al nostre àmbit seran una realitat, si més no, molt propera".

Document Horitzó 2021

Amb tot això,Les Cambres de Reus i de Tarragona reclamem a les administracions competents, a través d’aquest document, que després d’arribar a consensos importants en el territori sobre el model ferroviari no hi hauria d’haver més motius per no executar aquelles infraestructures primordials per al seu desenvolupament.

Aquest impuls en matèria ferroviària s’ha de veure recolzat també amb el seguiment de la resta d’infraestructures i del sistema de manteniment que s’apliqui a partir de la gratuïtat dels trams dels peatges de les autopistes que afecten els nostres àmbits territorials.

Així mateix, les Cambres de Reus i Tarragona volem impulsar un marc de treball i de reivindicació conjunt entre ambdues Corporacions empresarials davant de les administracions competents, perquè en el termini de l’any 2021 siguin una realitat les principals infraestructures que han d’impulsar l’economia de l’àrea.

Entre les principals infraestructures que les Cambres de Reus i Tarragona consideren haurien d'estar en servei durant l'horitzó del 2021 són l'entrada en servei del nou tram ferroviari Vandellòs-Tarragona (2018), l'estació Intermodal (2021), la connexió al nord de Tarragona (2021), l'estació Reus Sud Baixador de Bellissens (2021), la Xarxa de mercaderies (2021), el Pla Director de l’Aeroport de Reus (2019), l'A-27 Tarragona-Montblanc (túnel de L'illa) (2021), la finalització de la concessió dels peatges a l’AP-7 (2019-2021) i el Port de Tarragona (2021).Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies