Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Els empresaris consideren poc competitiu l’aeroport de Reus i el 19% desconeix la seva oferta de vols
T.E.
06/06/2018

El 75% dels empresaris de la demarcació de la Cambra de Comerç de Reus consultats per l’últim Radar Cambra consideren que l’aeroport de Reus no és competitiu. El 19% desconeix el catàleg de vols que ofereix. Amb aquestes dues afirmacions, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, i el responsable del Gabinet Ceres, Hildebrant Salvat, han presentat aquest dimecres el darrer qüestionari trimestral per conèixer les necessitats i preocupacions de les empreses de la demarcació.

Amb una mostra de 48 persones s’ha arribat a la conclusió que la majoria dels empresaris i màxims responsables d’empreses de la demarcació de la ens comercial reusenc s’ha internacionalitzat, ja que en l’àmbit comercial un 31% de les empreses opera en l’àmbit internacional. Malgrat tot, aquesta petjada estratègica no es veu reflectida en l’ús del transport amb avió. Només fins a un 29% d’empreses utilitzen l’aeroport, però l’ús és baix. Un 69% dels empresaris consultats diu que no s’utilitza l’aeroport per fer desplaçaments laborals. Itàlia i Alemanya són dues de les destinacions de més interès per les empreses.

L’aeroport de Reus

Els empresaris reconeixen l’impacte de l’aeroport a la ciutat de Reus, però no en l’activitat interna del seu ens empresarial. En aquesta línia, Sanromà ha dit que “estem interessats en que l’aeroport de Reus sigui la quarta pista d’El Prat. Som conscients que competir amb una instal·lació com la de Barcelona és agosarat, però podem fer xarxa juntament amb Girona”. Un 46% dels enquestats creu que les administracions públiques haurien de fer un esforç per potenciar la infraestructura i un 48% diu que només si espot assegurar un retorn. Segons Sanromà, es tracta d’una “dualitat igualada”. Quant al coneixement del projecte de l’estació intermodal, un 37% n’ha sentit a parlar i un 42% coneix més profundament de què es tracta i un 82% es mostra a favor de la iniciativa.

Pel que fa a les percepcions de la situació econòmica actual sobre la zona, queda enrere la visió positiva i l’article 155 sembla haver influït en la millora de la percepció, segona ha dit Hildebrant Salvat. Es percep estabilitat i un creixement sostingut. “Disminueix la visió pessimista que vam trobar al 2013 o 2014 i s’imposa una de manteniment. Les expectatives d’evolució sempre van lligades a un històric”, ha afegit Sanromà. A tot això, Hildebrant Salvat, ha afegit que “estem més preocupats per les visions que veiem en els trimestres, ja que per analitzar la situació, les empreses es remeten al passat, al que ja saben: la facturació o el nombre de treballadors. Però per analitzar les expectatives i la visió de futur costa parlar d’inversions, se sol ser més conservador”. De fet, les xifres de contractació van a la baixa amb un 58% d’estabilitat, sense pujades. Per contrapartida, els preus de venda pugen.

Per regla general, les previsions de venda per part de les empreses a curt termini acostumen a ser negatives i amb un termini més llarg hi ha índexs més alts de confiança.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies