Tarragona Empresarial al Twitter 22/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Mor l’empresari Joan Lluís Ripollés
T.E.
24/05/2018

Segons publica Ebredigital.cat, el conegut empresari d’Amposta, Joan Lluís Ripollés, un emprenedor que al llarg de la seva vida ha impulsat una llarga llista de projectes, ha mort aquest dimarts 22 de maig a l’edat de 64 anys, un mes després de detectar-se-li una greu malaltia que no ha pogut superar. El seu acomiadament es produirà en un acte civil que se celebrarà aquest mateix dimecres 23 de maig al tanatori de Remsa a Amposta a les 18 hores.

Joan Lluís Ripollés, comenta la notícia del digital, va ser fundador i director del setmanari Migjorn des de l’any 1983 (quan va arrancar per les Fires d’Amposta amb un exemplar espectacular que destacava pel disseny i la utilització de l’offsset), fins a l’any 1987. És per tant un dels fundadors dels mitjans originaris de l’actual Setmanari l’Ebre, després de diversos traspassos i fusions empresarials.

Ha deixat molt projectes que han canviat el perfil d’Amposta els últims anys. Els Multicinemes d’Amposta és un d’ells, i també la mateixa zona lúdica d’Amposta de la que va ser un dels grans impulsors, durant els anys de Joan Maria Roig com alcalde. I també durant els de Manel Ferré quan va ser el contacte que va portar la societat Castellania Amposta SL (del polèmic empresari Jorge Juan Flor), al que durant un temps va ser el Carrefour, i que després va fer fallida.

Ripollés, que va ser durant molts anys director d’una entitat d’estalvi a l’Aldea, sempre ha estat vinculat a projecte. A l’Aldea va promoure un dels primers camps de golf que es volien fer als anys vuitanta, i no va fructificar. Després va marxar a Sevilla i temps després creava a Amposta Newpackagin, una empresa prionera en la utilització de la clofolla d’arròs per substituir el plàstic i fer tot tipus de productes per empaquetar. Anys després va intentar liderar també una candidatura per presidir la Cambra de Comerç que finalment no va fructificar.

L’emprenedor ampostí era també una gran col·leccionista i amant de l’art, i tenia moltes obres d’un dels seus artistes preferits, l’escultor Agustí Vizcarro de La Ràpita també mort fa anys, o de Niebla, un dels grans noms del mític pub Llar d’Amposta, on probablement la seua dona Rosa Mari es va decidir un dia a ser una regidora del PSUC al primer ajuntament democràtic d’Amposta. “Era molt intel·ligent, i una persona molt sensible”, subratllava un dels amics que ha estat més prop seu els últims dies, l’exalcalde Joan Maria Roig, quan el trucàvem per confirmar del fatal desenllaç de la seua malaltia.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies