Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


El CAT celebra l’Assemblea general d’usuaris
T.E.
25/04/2018

Aquest dimarts, 24 d’abril, el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha celebrat l’Assemblea General per aprovar els resultats de 2017. D’altra banda, també s’ha aprovat la reincorporació com a consorciat, de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. A l’aula de l’aigua, a l’ETAP de l’Ampolla, el CAT ha celebrat l’Assembla General d’usuaris per aprovar els comptes del 2017.

El president en funcions del Consorci, Josep Fèlix Ballesteros, a l’inici de l’Assemblea ha volgut recordar el president Albert Abelló, mort de manera sobtada el passat 20 de desembre, assegurant que “va ser un president que va liderar el projecte més innovador dels darrers anys, la planta d’ozó, una infraestructura que ha permès al CAT millorar la qualitat de l’aigua en el procés de potabilització i a la vegada estalviar un 16% en els costos dels reactius, reduint també l’impacte en el medi ambient”.

Com ja és habitual en l’Assemblea del mes d’abril, s’ha informat als usuaris de la situació dels comptes de l’exercici anterior per la seva aprovació. D’altra banda, s’ha donat compte de les licitacions i adjudicacions efectuades des de la darrera Assemblea celebrada el mes d’octubre així com de les obres i projectes realitzats i en curs. En aquest sentit, també s’ha presentat l’informe d’explotació de l’any 2017.

D’altra banda, s’ha informat de la revisió del tipus de cànon de derivació, amb resolució del Consell de Ministres del 23 de febrer de 2018, passant d’un tipus de 0,09757 a 0,09067 €/m³. Aquesta disminució suposa un estalvi de costos de 691.845 € anuals per tots els consorciats. Una reducció que s’ha aplicat ja a la factura de tots els ajuntaments i indústries consorciades des del passat mes de març.

El director-gerent del Consorci, Josep Xavier Pujol, ha explicat als consorciats les línies bàsiques del Pla Estratègic 2018-2021. Un document que recull les principals inversions dels propers quatre anys, valorades en més de 24 milions d’euros.

Pel que fa a les accions més imminents que durà a terme el CAT aquest 2018, Pujol ha explicat als consorciats que en les properes setmanes s’implantarà la seu electrònica i el portal de transparència del Consorci.

Com a darrer punt de l’ordre de l’Assemblea, s’ha acordat incorporar un nou ajuntament consorciat: l’Espluga de Francolí. El municipi de la Conca de Barberà tindrà una dotació de 150 m³/dia equivalent a 54.750m³/any. Amb aquesta darrera incorporació el Consorci d’Aigües de Tarragona passa a tenir 63 ajuntaments consorciats i 26 indústries.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies