Tarragona Empresarial al Twitter 20/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La Cambra de Reus organitza la fira de l’Ocupació i la Mobilitat
T.E.
17/04/2018

La Cambra desenvolupa actualment el PICE, el “Programa Integral de Cualificación y Empleo” per potenciar l’ocupabilitat del joves. Un programa finança amb Fons Europeus. És dins d’aquest programa que la corporació té la possibilitat de desenvolupar l’anomenat PLAN DE MOVILIDAD que ofereix l’oportunitat de poder enviar joves a fer pràctiques laborals a empreses de la Unió Europea. En concret el PLAN DE MOVILIDAD està dirigit a joves d’entre 18 i 30 anys, beneficiaris del programa de Garantia Juvenil i ofereix pràctiques a Europa per períodes de 2 a 6 mesos, amb una beca per despeses d’entre 600 i 850 € mensuals, segons el país destinatari.

Per poder actuar en conseqüència, la Cambra s’encarrega de fer una selecció entre els candidats, impartint un curs preparatori sobre idioma i competències europees de 50 hores i realitzant tots els tràmits per fer possible l’estada del jove al país europeu destinatari. Per la seva banda el Consejo de Cámaras, mitjançant agents de les Cambres europees, ens presenta les empreses on es podran fer aquestes pràctiques.

És per donar a conèixer el programa i les múltiples possibilitats que ofereix, que s’organitza la FIRA D’OCUPACIÓ I MOBILITAT amb tres objectius principals:

1. Relacionar els joves amb el teixit empresarial, amb experts en orientació ocupacional, amb centres docents i, naturalment, amb la Cambra Comerç amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat.

2. Presentació de la possibilitat de realitzar treballs en pràctiques a la Unió Europea, mitjançant el Pla de Mobilitat.

3. Captació de candidats per la realització d’aquest Pla.

A la fira també hi haurà estands d’empreses importants del territori que presentaran als joves la seva activitat, la projecció internacional, els perfils de feines que demanen, como presentar-se a processos de selecció o per atendre les consultes que els hi vulguin fer els mateixos.

Las empreses presents seran: Activa Mutua, Borges, Elring Klinger, Industries Teixidó, Port de Tarragona i Repsol.

També s’ha contactat amb els centres docents de Reus perquè tinguin presència a la fira, col•laborin amb la Cambra per a la presentació del Pla als seus alumnes, facin captació de candidats, apuntin alumnes interessats als tallers de la fira i, també, per poder presentar o respondre qüestions sobre especialitats formatives.


Finalment es faran diversos tallers que, de manera paral•lela, es realitzaran a la sala d’actes de la Cambra.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies