Tarragona Empresarial al Twitter 20/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Tarragona comptarà amb una llançadora d’empreses
T.E.
05/04/2018

L'Ajuntament de Tarragona, la Fundación Santa Maria la Real i la Fundación Telefónica col•laboren per posar en marxa aquest mes de maig una Llançadora d'Ocupació en la ciutat. Per a això, compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.
La llançadora comptarà amb 20 places, destinades a persones aturades amb edats compreses entre els 18 i els 59 anys, de qualsevol nivell formatiu i experiència professional. Comptaran amb el suport d'un tècnic especialitzat durant cinc mesos per activar i optimitzar la cerca de treball.
Les persones interessades en aquest programa d'orientació laboral gratuït, pel qual ja han passat 9.000 persones a tot l’Estat amb un percentatge d'inserció laboral que s'acosta al 60%, disposen fins al 2 de maig per inscriure al web de Lanzadera de Empleo o a les instal•lacions de Tarragona Impulsa.
L’anunci l’han fet aquest dijous en roda de premsa el conseller de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca; el director de Fundación Telefónica Catalunya, Joan Cruz i la portaveu de la Fundació Santa Maria la Real, Soraya de les Sías.
"El programa Lanzadera de Empleo permetrà millorar les competències i habilitats de 20 persones desocupades del territori. Des de l'Ajuntament de Tarragona estem encantats de col•laborar amb la Fundació Telefónica i la Fundació Santa Maria la Real per acollir la iniciativa a la ciutat, que complementa els programes de formació, orientació i ocupació que ja es desenvolupen a Tarragona Impulsa ", ha assegurat Francesc Roca.
La Lanzadera de Empleo anirà destinada a 20 persones desocupades, amb edats compreses entre els 18 i els 59 anys. Les persones participants podran tenir qualsevol nivell formatiu (ESO, Formació Professional, Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries) i procedir de qualsevol sector laboral, tinguin o no experiència prèvia.
Les 20 persones que resultin seleccionades es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per l'Ajuntament. Amb la guia i orientació d'un tècnic especialitzat duran a terme diverses activitats per optimitzar la cerca de treball: tallers d'autoconeixement i intel•ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i recerca de feina 2.0; entrenament d'entrevistes personals; elaboració de mapes d'ocupabilitat i visites a empreses.
"La llançadora no és un mer curs per actualitzar el currículum. Tampoc és una agència de col•locació on donem feina als participants. És un programa intensiu per ajudar a persones desocupades a activar i optimitzar la cerca de treball en el mercat actual, amb noves tècniques que els permetin guanyar confiança i seguretat en les entrevistes, i amb noves activitats que els acostin al teixit empresarial ", ha detallat la representant de Fundació Santa Maria la Real.
"Les llançadores són un projecte il•lusionant i innovador en el seu enfocament i en la seva aposta per entendre el treball col•lectiu com una manera de superar la situació d'atur. Des de Fundació Telefónica donem suport a aquesta iniciativa buscant ser un agent multiplicador que potenciï els seus bons resultats, ajudant a persones desocupades a trobar el seu camí laboral", ha afegit Joan Cruz.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies