Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Finalitza la parada de l’àrea química de Repsol a Tarragona
T.E.
27/03/2018

Repsol ha destinat més de 25 milions d’euros a la parada de l’àrea química de Tarragona que es va iniciar a finals de gener. Els treballs han permès realitzar tasques d’inspecció, manteniment i innovació tecnològica i medi ambient, així com desenvolupar tasques de reparació i neteja d’equips.
La parada ha assolit els seus objectius. En seguretat s’ha aconseguit la fita de zero accidents. En l’àmbit del medi ambient, la parada s’ha desenvolupat sense incidències ambientals i s’ha realitzat una correcta gestió dels residus. S'han impartit 47.000 hores de formació de seguretat i medi ambient específica per a aquesta parada, i pels cursos de formació han passat més de 2.600 persones entre personal propi i d’empreses contractades per a la parada. També s’han assolit els objectius plantejats de durada, cost i qualitat (que garanteix l’operativitat de plantes i l’eficiència energètica durant el proper cicle).
Les tasques de manteniment dutes a terme en les diferents unitats durant la parada, han representat al voltant de 400.000 hores/home. Entre el personal de Repsol i el de les empreses col•laboradores, han passat per les instal•lacions del Complex una mitjana diària de 1.100 persones, a més de les 2.700 habituals.
Des de Repsol s’ha realitzat un esforç per fomentar l’ocupació entre les empreses i els treballadors de l’entorn immediat. Repsol va fer una ronda de consultes a les deu empreses de serveis amb un major volum de contractació de mà d'obra a la parada, a fi de conèixer de primera mà el nombre de treballadors eventuals dels municipis del nostre entorn, que han estat contractats específicament per a aquesta parada.
El resultat d’aquesta consulta és que a la parada de Repsol Química s’han contractat 396 empadronats als municipis que tenen instal•lacions Industrials de Repsol al seu terme municipal.
Aquestes deu empreses de servei han executat aproximadament el 80% del volum total d'hores-home de la parada. Fent una extrapolació a la resta d'empreses (60 empreses que han executat el restant 20% d'hores-home) es pot concloure que l'impacte de la parada de Repsol Química a l’entorn més proper del Complex Industrial, ha comportat la contractació eventual d’uns 500 treballadors.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies