Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Clos Galena, un celler que exporta territori
T.E.
23/02/2018

Clos Galena és el somni fet realitat del seu fundador Miguel Pérez, apassionat del món del vi juntament amb la seva esposa Merche Dalmau. Quan van conèixer el Priorat, es van enamorar del territori i allí va ser on es va fer realitat: construir un celler sostenible i ecològic, i produir vins d’una elevada qualitat, tota una aposta innovadora a la DOQ Priorat a l’any 1999.
Les primeres anyades que van sortir al mercat van ser al 2002, vins ecològics des del principi, certificats pel CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica).
Els vins de Clos Galena han obtingut un gran reconeixement des del seus inicis fins a dia d’avui. Actualment Clos Galena exporta a 30 països d’arreu del món, amb les referències Clos Galena, Galena, Formiga de Vellut i Formiga de Seda.
Tots dos van compartir aquest somni fet realitat fins que l’any 2013, el Miguel va morir deixant a la Merche al capdavant del celler.
Merche Dalmau, juntament amb tot el seu equip, ha continuat treballant aquests darrers anys i aconseguint premis i reconeixements nacionals i internacionals.
Des del celler i com a fil conductor el vi, es recolzen iniciatives que aporten valor a la societat i treballen pel territori. Es participa amb la AECC, amb sopars benèfics, festivals de cine, concentracions de cotxes de gamma alta i en fòrums empresarials on es premia l’excel•lència.
El vi el Formiga de Vellut 2014, va ser servit al sopar dels premis Nobel a Suècia, celebrat el passat 10 de desembre. La premsa sueca el va qualificar de fantàstic a un dels diaris més llegits de Suècia. És la primera vegada que es serveix un vi català i un vi del Priorat a un sopar on es premia l’excel•lència. Va ser una notícia molt emocionant per Merche Dalmau que tant el celler Clos Galena, el Priorat i el territori fossin presents amb les ments més privilegiades de la terra ii on es premia l’excel•lència. Arribar a la taula dels Nobel no és gens fàcil: mesos abans els organitzadors del sopar fan un extens tast amb vins procedents de tot el món. L’organització va demanar confidencialitat quan van comunicar que era el vi elegit fins al moment del sopar.
El Priorat és un territori ple de mística, espiritualitat, màgia, riquesa paisatgística, humana i vitivinícola. Tenim una joia amb grans vins, molt a prop de casa nostra.
Durant molts anys, el celler ha rebut moltes visites d’arreu del món, gran oportunitat per captar turisme de qualitat. I cada vegada més, vénen més visitants del territori, que visiten les nostres vinyes i el nostre celler.
Des del celler, s’explica els orígens, la denominació d’origen qualificada, la viticultura ecològica i els processos d’elaboració. Es pot observar de primera mà com la llicorella és la responsable de la mineralitat dels vins. Les activitats d’enoturisme pretenen transmetre l’ identitat i els valors, així com els projectes que es porten a terme en la societat . Es treballa, per aconseguir amb èxit, superar les expectatives del visitant i que s’emportin un bon record de l’experiència.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies