Tarragona Empresarial al Twitter 16/12/2018 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La URV col·labora en un projecte que farà més precisos els traductors automàtics
T.E.
13/02/2018

La investigadora Natàlia Català, del Departament de Filologies Romàniques de la URV, forma part d’un equip d’experts en lingüística i en computació que treballaran en el projecte MultiGenera, que té per objectiu desenvolupar el prototip d’una aplicació lingüística didàctica que generi de manera automàtica estructures nominals amb informació semàntica.

En dotar les estructures nominals (al voltant del substantiu) de significat, la cerca en bases de dades lèxiques de diferents idiomes es farà de manera més ràpida i eficaç, el que constituirà un reforç fonamental per a la investigació en lingüística. A més, el prototip crearà també estructures incorrectes, cosa que permetrà millorar les regles per les quals funcionen els traductors automàtics. Això els dotarà de major rigor, precisió i similitud al llenguatge natural.

El desenvolupament de MultiGenera, que treballarà en espanyol, francès i alemany, proporcionarà nombrosos exemples útils en docència, gramàtica comparada, lexicografia i traducció automàtica.

El projecte, liderat per la Universitat de Santiago de Compostela (USC) i seleccionat entre 143 propostes, ha rebut el finançament d’una de les cinc beques que atorga la Fundació BBVA a equips d’investigació científica en Humanitats Digitals.

En el projecte ‘Generació multilingüe d’estructures argumentals del substantiu i automatització d’extracció de dades sintactico-semàntiques (MultiGenera)’ hi treballa un equip format per tretze especialistes de diferents universitats, coordinats per María José Domínguez, de la USC.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies