Tarragona Empresarial al Twitter 22/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La FIRST LEGO League Tarragona-Reus reunirà gairebé 500 futurs científics
T.E.
31/01/2018

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili organitza la sisena edició de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO League, que enguany tindrà lloc a Reus el pròxim dissabte 3 de febrer a partir de les 9 del matí a la Fira. Comptarà amb la participació de 30 equips procedents de 22 escoles diferents de la demarcació. La presentació s’ha fet avui dimarts 30 de gener a la URV, en roda de premsa. Hi ha participat: Josep Anton Ferré, rector de la URV; Domènec Puig, director de l’ETSE; Alberto Tocco, director de Qualitat E-Systems per Europa i Àfrica de Lear Corporation, i Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica i d’Urbanisme de de l’ajuntament reusenc.

La FIRST LEGO League (FLL) és un esdeveniment al qual s’espera l’assistència de 1.300 persones entre participants, familiars i voluntaris, on la ciència i la diversió seran les protagonistes. Promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora entre nens i joves de 6 a 16 anys i els permet descobrir la diversió i l’emoció en la ciència i la tecnologia. Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals amb una investigació científica i, a banda, fer proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos.

Amb l’objectiu que es converteixi en un esdeveniment territorial, l’any passat es va iniciar una realització alternativa entre les ciutats de Tarragona i Reus gràcies a un acord entre els dos ajuntaments. A aquestes dues administracions s’hi suma també el suport de la Diputació de Tarragona, la URV i l’empresa LEAR Corporation. Tots plegats fan possible que la FLL sigui l’acte més massiu fomentant vocacions científiques i tecnològiques de la província.

Lear Corporation es líder mundial en el disseny i fabricació de sistemes de distribució elèctrica, productes electrònics i seients per a l’automòbil. A nivell global, Lear dóna feina a més de 156.000 persones entre les 257 instal·lacions ubicades en 38 països. En les seves instal·lacions a Valls treballen 1.100 persones entre les quals hi ha més de 300 enginyers que dissenyen nous productes per a nombrosos fabricants d’automòbils.


El repte de l’edició d’enguany de la First Lego, denominat “Hydro Dynamics”, consisteix en que els participants investiguin sobre el cicle humà de l’aigua per tal de saber on i com trobar l’aigua, transportar-la, fer-la servir i com disposar d’ella. A banda, en el marc de la mateixa First Lego, faran proves i demostracions pràctiques amb un robot construït i programat per ells mateixos.

Un any més, els nens i nenes d’entre 6 i 9 any també tenen el seu espai a la FLL. La Junior FIRST LEGO League pretén que més de 120 nens, d‘escoles diferents i repartits en 21 equips busquin solucions a través de la imaginació. Els més petits resolen el desafiament amb el disseny d’una maqueta LEGO i un pòster il·lustratiu que mostra tot el que han après.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies