Tarragona Empresarial al Twitter 20/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


L’Hospital de Móra d’Ebre tem perdre treballadors i àrees assistencials amb una futura desvinculació de Gechosa
T.E.
12/01/2018

Amb la desvinculació definitiva dels hospitals de Tortosa i Amposta amb Ginsa, Móra d’Ebre tem pel seu futur immediat. Segons publica Ebre digital, el 18 d’abril el comarcal finalitza el contracte amb Gechosa i encara no es coneix amb certesa quina serà l’empresa que es farà càrrec de la seva gestió. Un traspàs que el personal del Comitè d’Empresa tem que pugui afectar els contractes temporals i alhora suposi un canvi en les competències de l’hospital, amb el Verge de la Cinta de Tortosa més centralitzat.

Quan falten quatre mesos per finalitzar el contracte amb Gechosa, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre no té clar quin serà el seu futur. Abans de la crisi política que viu Catalunya actualment, es van establir ponts de diàleg que apuntaven que seria Salut Ebre la xarxa encarregada de gestionar el centre, un ens públic amb consell d’administració territorial gestionat pel Servei Català de Salut. Ara però les converses han quedat interrompudes i el Comitè d’Empresa de l’Hospital preveu que el procés s’acabi endarrerint finalment per falta de comunicació.

Ho explica Jordi Rubio, expresident del Comitè d’Empresa de l’Hospital de Móra d’Ebre: “No hi ha moviment, i aquí hi ha molts assumptes a parlar. L’edifici pertany al Servei Català de la Salut, però el que hi ha dins pertany a Gechosa. Aquí s’hauran de distribuir les propietats de més de 30 anys de convivència”.

Per una banda el Comitè d’Empresa qüestiona la transparència en l’administració dels diners públics de la patronal, però per l’altra tem la supressió de llocs de treball temporals amb el traspàs de gestió. La cafeteria ha estat la primera conseqüència dels successos recents.

“Hi ha moltíssima gent amb contractes temporals”, comenta Rubio, “Aquesta gent no té la plaça assegurada, es suposa que subrogaran contractes fixos i els temporals no ho sabem. Part de la por que tenim és aquesta”.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies