Tarragona Empresarial al Twitter 19/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Tortosa supera les 100.000 pernoctacions fins novembre, un 23% més que l’any anterior
T.E.
02/01/2018


Tortosa ha fet un salt qualitatiu en turisme ja que en només un any ha augmentat en més d’un 23% el número de pernoctacions a la ciutat, segons recull Ebre digital. I és que s’han superat les 106.000 en els 11 primers mesos de l’any. El consistori de la ciutat vol seguir ampliant les xifres i es planteja el turisme esportiu especialitzat en el ciclisme com un dels nous nínxols de mercat a explorar.

Saber com seria la façana barroca de la Catedral de Tortosa si hagués prosperat el projecte és possible gràcies al monòlit que l'Ajuntament ha instal·lat just davant del temple, al marge dret del riu. L'element, d'acer inoxidable gravat a l'àcid, dibuixa la part inacabada de la façana i deixa un espai al mig amb el qual es pot jugar a encaixar la part existent de la Catedral. Hi ha diverses teories per explicar que l’obra es quedés a mitges. Les més plausibles serien l'econòmica i la inestabilitat del subsòl lligada al pes que hauria d’haver suportat.

La Catedral és un dels principals elements d’interès per als turistes que visiten la ciutat. Uns turistes cada vegada més nombrosos com indica que les pernoctacions han augmentat més d’un 23% en un any, superant les 106.000 fins a finals de novembre. Per seguir creixent, Tortosa apostarà per nous nínxols de mercat i presentarà candidatura a ser declarada Destinació de Turisme Esportiu en ciclisme.

De cara a 2018, el regidor ha avançat que es tornarà a fer una nova edició del Setge de Tortosa amb els Miquelets, coincidint amb els 310 anys de la presa de la ciutat, i ha avançat que hi haurà segona edició del Festival de cine turístic Terres Catalunya.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies