Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La mesa de seguiment dels fruits secs a la Llotja de Reus aprova modificacions al seu reglament
T.E.
05/12/2017

A principis de l’any vinent entraran en funcionament algunes modificacions puntuals en el reglament de valoració dels fruits secs que segueix la Llotja per determinar les cotitzacions en el Mercat dels dilluns.

L’última reunió de la mesa de seguiment dels fruits secs a la Llotja va aprovar, per unanimitat i amb el vist i plau de tots els sectors implicats, aquestes novetats en l’actual redactat. Una reunió de la Mesa presidida pel director general d’Agricultura de la Generalitat, Carmel Mòdol, i pel president de la Llotja de Reus, Isaac Sanromà, i que també va comptar amb la participació, entre d’altres, del delegat territorial del departament, Àngel Xifré; de la cap dels serveis d’indústries i comercialització agroalimentàries, Isabel Gomar; del cap del gabinet tècnic d’estudis sectorials i responsable de l’Observatori de Preus Agroalimentaris del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Joan Barniol; dels representants dels sindicats Unió de Pagesos i JARC; i de diversos operadors que actualment ja són informadors de la Llotja.

La modificació del reglament és una pràctica que contempla la institució per adaptar-lo a la situació de mercat i, també, per donar resposta a les inquietuds dels diversos sectors implicats en l’elaboració de preus. Com a novetats substancials del nou redactat s’ha de destacar que s’informaran de totes les variacions del preu de l’avellana en gra. Una referència que s’afegirà a la que ja es dóna actualment sobre el preu en closca. La Llotja també tindrà en compte els preus que suggereix l’Observatori com a referència general, tot i que no determinaran necessàriament el valor final de la cotització ni tampoc el possible arrodoniment dels preus.

El President de al Llotja, Isaac Sanromà, ha volgut remarcar la bona sintonia existent entre tots els agents implicats en la modificació del reglament i la predisposició de la institució a l’hora d’assumir aquestes aportacions. “La Llotja sempre ha estat sensible a la realitat canviat del mercat. I el seu reglament és un instrument viu i mal•leable en funció de l’evolució de la situació del sector. D’aquí aquestes modificacions que hem volgut introduir fruit de la bona sintonia existent entre tots els que integrem la Mesa de seguiment i que s’ha reflectit en el decurs d’una reunió molt productiva on tothom ha pogut traslladar el seu punt de vista” ha apuntat Sanromà.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies