Tarragona Empresarial al Twitter 19/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Ajuntament i Generalitat presenten la definició tècnica de la nova estació de tren Reus-Bellissens
T.E.
25/10/2017

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, han presentat aquest dimecres 25 d’octubre l’estudi informatiu per a construir la segona estació ferroviària de la ciutat, a Bellissens. L’estudi del Departament de Territori i Sostenibilitat recull les alternatives tècniques i constructives de la nova estació, que permetrà donar cobertura a la zona sud, on es concentren diversos equipaments estratè gics i una nova àrea de creixement urbanístic.

L’actual estació de Reus està situada al nord del municipi, allunyada de les zones de creixement previstes al POUM. La nova instal·lació ferroviària s’ubica en un punt equidistant –4,2 quilòmetres– de les estacions existents de Reus i de Vila-seca, en un corredor pel qual transcorren les línies RT1 (Reus-Tarragona), R14 (Barcelona-Lleida) i R15 (Barcelona-Riba-roja d’Ebre) de Rodalies de Catalunya, així com trànsit de mercaderies.

La futura estació a l’àmbit de Bellissens permet ampliar l’accés al transport públic de la zona sud de Reus, tant a la població que ara queda lluny de l’estació actual, com als nous habitatges previstos a la zona. A més, se situa en una zona estratègica, d’equipaments i d’activitat econòmica, amb el campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Hospital Universitari Sant Joan i el polígon Tecnoparc –amb TecnoRedessa i firaReus al capdavant.

Dues andanes laterals i un edifici a prop de la Biblioteca Pere Anguera
L’opció que l’estudi presenta com a més adient abasta una longitud de 520 metres i manté la rasant actual del corredor ferroviari, que és de doble via, amb dues vies secundàries, una a cada banda del corredor. L’estació constarà de dues andanes laterals de 200 metres i un edifici que s’ubicarà a l’illa de la confluència dels carrers de Josep Pla i Manuel de Pedrolo.

Una mitjana de 3.000 viatgers al dia
L’estudi informatiu recull una altra alternativa, que consisteix en la modificació de la rasant ferroviària en una longitud de 1.500 metres i comporta la construcció d’una tercera via provisional per a l’execució dels treballs. Aquesta opció és més costosa que l’anterior, amb un pressupost estimat en 15,5 MEUR.Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies