Tarragona Empresarial al Twitter 19/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La província de Tarragona recupera el nivell d’activitat d’abans de la crisi en només tres anys
T.E.
10/10/2017

La Memòria Econòmica de Catalunya 2016, patrocinada per Banco Santander, ha estat presentada avui a la Cambra de Comerç de Tarragona per la seva directora, la Sra. Carme Poveda. L’acte ha estat presidit del president de la Cambra de Comerç de Tarragona, el Sr. Andreu Suriol, i ha comptat amb la presència del Sr. Luis Herrero, sotsdirector general del Banco Santander i responsable a Catalunya. En la presentació també ha participat el Sr. Anton Valero, director general de Dow Chemical España, que ha exposat els reptes que afronta el sector químic i l’adaptació al paradigma Indústria 4.0.

La recuperació econòmica de la província de Barcelona està sent molt ràpida i intensa Segons estimacions pròpies, el VAB (valor afegit brut) de la província de Tarragona ha continuat la tendència ascendent que va iniciar el 2014, fins a registrar un creixement nominal del 3,4% el 2016, la taxa de variació més alta des de l’inici de la crisi (gràfic esquerre). L’any 2016, el VAB nominal de la província ha tornat al nivell que tenia el 2008, i ho ha fet en tan sols tres anys.

Els serveis lideren la creació d’ocupació el 2016 a la província de Tarragona
La bona marxa de l’economia ha tingut el seu reflex en l’evolució del mercat de treball. El nombre d’afiliacions a la SS ha augmentat un 3,1% tant al Camp de Tarragona com a les Terres de l’Ebre el 2016, però per sota del 3,9% registrat al conjunt de Catalunya. El sector serveis ha contribuït en un 77% a l’ocupació creada el 2016.

Tot i el fort augment de l’ocupació registrat els darrers tres anys (2014-2016), el nombre d’afiliats al Camp de Tarragona el 2016 encara és un 5,2% inferior al que hi havia el 2008, i a les Terres de l’Ebre és un 14,3% inferior. Per tant, la recuperació del mercat laboral s’està produint amb més intensitat al Camp de Tarragona.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies