Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La indústria creix a l’Ebre 2,8 punts el segon trimestre del 2017
T.E.
25/09/2017

La Càtedra d’Economia Local i Regional (CELIR) del Campus Terres de l’Ebre ha presentat al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, el Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre del segon trimestre de 2017. Per tretzè trimestre consecutiu ha crescut l’ocupació al territori; a més a més ha estat un creixement més marcat que el trimestre anterior, amb un augment del 3,0%, 0,5 punts percentuals més que el primer trimestre de l’any. Així, el nombre total d’afiliats a la Seguretat Social al segon trimestre del 2017 a les Terres de l’Ebre ha estat de 51.144, és a dir, 1.493 afiliats més que el segon trimestre del 2016.

Tots els grans sectors de l’economia han experimentat creixements positius en l’ocupació. Així el sector serveis creix a un ritme superior respecte al mateix trimestre del 2016 (3,1%). Destaca la notable recuperació de la construcció, que aquest segon trimestre ha evolucionat a un ritme interanual del 5,3% amb un increment de 3,5 punts percentuals respecte el mateix trimestre l’any anterior; mentre que la indústria ha evolucionat a un ritme de 2,8 punts percentuals, el que contrasta amb el creixement negatiu dels dos trimestres anteriors. Finalment el sector primari ha crescut a un ritme interanual de 0,2 punts. “És una bona notícia constatar el creixement del sector indústria, ja que és un sector clau per al funcionament econòmic del territori i la seva estructura”, apunta el director de la Càtedra, Juan Antonio Duro.

Per comarques s’observa un comportament més positiu respecte al segon trimestre del 2016 pel que fa a l’afiliació. Així es detecta una evolució positiva interanual en tres de les quatre comarques, al Montsià, al Baix Ebre i a la Terra Alta, amb un augment de 5,2, 3,0 i 1,6 punts percentuals, respectivament, enfront la davallada de 3,7 punts de la Ribera d’Ebre. Pel que fa a l’evolució de l’ocupació dels 21 municipis ebrencs analitzats (els de més de 500 cotitzants), hi ha hagut una recuperació prou generalitzada. On més ha crescut l’ocupació ha estat al Perelló, un 11,3%, seguit de Deltebre amb 8,4 punts percentuals més que el període anterior. En terme sectorials, construcció, turisme i serveis empresarials estarien en gran mesura al darrera d’aquesta evolució.

Nova davallada rècord de l’atur

D’acord amb les dades subministrades pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, l’atur registrat ha continuat caient amb força durant el segon trimestre del 2017. De mitjana mensual trimestral, el nombre d’aturats s’ha situat en 10.034, és a dir, 1.513 menys que el trimestre anterior i 1.877 menys que en el segon trimestre del 2016. En termes relatius, aquesta disminució ha suposat una caiguda del 15,8%. Així es manté la tendència descendent per quinzè trimestre consecutiu, i se situa en el rècord històric de disminució de l’atur de la sèrie. Aquesta caiguda de l’atur s’ha accelerat a un ritme superior que el trimestre anterior a les quatre comarques. Destaca la Terra Alta amb una davallada de 17,5 punts percentuals, seguida del Baix Ebre amb una davallada de 16 punts percentuals, el Montsià amb 15,5 i la Ribera d’Ebre amb una davallada de 15,1 punts percentuals.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies