Tarragona Empresarial al Twitter 20/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La URV clou el 25è aniversari destacant la internacionalització del projecte i l’encert del model territorial
T.E.
22/09/2017

Després de tot un any d’actes i activitats per commemorar el seus 25 anys d’història, la Universitat Rovira i Virgili ha celebrat a Tortosa l’acte de cloenda d’aquest aniversari a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa, amb l’objectiu de remarcar encara més el model territorial de l’entitat amb campus repartits en diferents ciutats de la demarcació de Tarragona, entre ells el campus de les Terres de l’Ebre, a Tortosa. De fet, durant els parlaments, el rector Josep Anton Ferré, ha posat èmfasi en aquest model. “Durant aquests 25 anys hem graduat uns 45.000 estudiants, tres quartes parts dels quals són la primera generació d’universitaris en les seves famílies. Si no haguéssim tingut aquest model territorial no ho hauríem pogut fer”, ha destacat el rector, qui també ha posat de manifest l’aposta per la internacionalització que s’està fent des de la universitat, una aposta que avalen els principals rànquings de qualitat universitària internacional.

Respecte al campus Terres de l’Ebre, el rector ha assenyalat que actualment compta amb prop de 800 estudiants. “Confiem poder-la mantenir o incrementar fins al miler amb una major diversificació d’estudis, però ho hem d’analitzar bé”, ha afirmat.

La lliçó inaugural de curs ha anat a càrrec de Robert Rallo, que actualment és director de divisió associat de Ciències de Dades, Informàtica Avançada, Matemàtiques del Laboratori Nacional del Pacífic Nord-oest de Richland (Washington, EUA). Nascut a Amposta, Rallo és professor del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV i en la seua conferència ha posat èmfasi en la qualitat dels estudis i recerca universitària de la URV. “Molta gent pensa que als EUA són més intel·ligents i més bons que nosaltres. Això no és cert. La gent amb qui he col·laborat a la URV són iguals. La diferència són els recursos. El talent humà que tenim aquí no té res a envejar en el que trobem arreu del món”, ha assenyalat. Rallo també ha fet una referència específica a la situació política que viu el país. “És un moment especial per estar a Catalunya i des d’aquí vull llençar un missatge de suport a un exalumne, informàtic, Joan Manel Gómez, detingut per fer la seua feina”. També l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, hi ha fet referència, demanant un aplaudiment per al Secretari d’Hisenda i exdelegat del Govern a l’Ebre, Lluís Salvadó.

Per la seua banda el director general d’Universitats, Josep Pallarès, ha destacat que Catalunya té un model universitari d’èxit. “A diferència d’altres països la qualitat universitària està distribuïda en diferents territoris del país i obtenim el 3% dels fons destinats a recerca quan som un 1% de la població”, ha argumentat.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies