Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Acord per crear el Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya
T.E.
31/07/2017

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha signat avui un acord amb nou universitats catalanes i amb entitats del sector turístic català per crear el nou Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya (SIITC), l’objectiu del qual és obtenir un model de coneixement adaptat a les necessitats del sector turístic català. Per primera vegada, Catalunya disposarà d’un sistema d’informació turístic propi que posarà el coneixement generat a l’abast de tothom.

El secretari d’Empresa i Competitivitat ha destacat que “aquest és un dels actes més importants que hem fet en els últims anys des de l’àmbit de la política turística. Entre tots hem estat capaços de generar un únic espai científic i de recerca que ens ajudarà a fer del turisme un sector millor, socialment acceptat i estimat, i a posar en valor una activitat de la qual, com a país, ens sentim orgullosos”. Aregio ha afegit que “el nostre país no s’explicaria sense contemplar el turisme com un dels grans vectors de transformació, no només econòmic sinó també social”.

El nou SIITC, únic a l’Estat, concentrarà en una plataforma de dades la major part de la recerca turística que es fa al país. El sistema permetrà conèixer millor el nostre turisme i aquest coneixement transferit a les empreses, contribuirà a millorar la seva competitivitat. Una eina d’aquestes característiques serà de gran valor per definir millor el nostre model turístic i reforçar la posició de lideratge de la destinació turística catalana.

Així mateix, el fet que hi estiguin implicats els grups de recerca de les universitats incentivarà a diferents professionals de diversos àmbits a treballar de forma coordinada, per tal d’establir sinergies i crear un hub de coneixement que potenciï noves recerques i col·laboracions entre universitats.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies