Tarragona Empresarial al Twitter 22/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Dow celebra 50 anys a Tarragona amb un acte institucional amb més de 1.200 assistents
T.E.
29/06/2017

Dow ha celebrat un esdeveniment commemoratiu del 50è aniversari des del principi de les seves operacions a Tarragona. L’acte institucional, que ha tingut lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, ha comptat amb la presència del Ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, de la Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté i Fernàndez i de l’Alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros.

Heinz Haller, Vicepresident Executiu i President de Dow per Europa, Orient Mitjà, Àfrica i Índia (EMEAI), acompanyat per Anton Valero, Director General de Dow Ibérica, i Jaume Sariol Martí, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona, han estat els encarregats de donar la benvinguda als més de 1.200 assistents a l’acte, entre els quals s’hi ha donat cita empleats i ex empleats de la Companyia a Espanya, representants d’empres amb les quals Dow treballa o ha treballat en els projectes realitzats durant els seus 50 anys d’història a la regió, clients, representants d’altres grans empreses de la indústria, així com de la comunitat local, associacions, institucions i Administració Pública.

Heinz Haller ha destacat el “moment crucial en el qual ens trobem actualment”, tant per a la Companyia com per a la resta del país i del món. “Vivim un període de canvi sísmic impulsat, cada cop més, per tres grans tendències: la digitalització, que està reestructurant les maneres amb què vivim i treballem, tot alliberant la creativitat i impulsant la productivitat; la globalització, que està redefinint l’ordre internacional, alhora que permet un creixement i una prosperitat increïbles però també alimenta el descontentament entre aquells que queden enrere; i la sostenibilitat, la qual cada cop més s’està convertint en un imperatiu i una oportunitat, a mesura que les empreses i els països competeixen per satisfer la creixent demanda d’aigua potable, habitatges assequibles, aliments i energies renovables, tot plegat essencial per a la vida del nostre planeta. I s’estan exigint respostes que s’elevin per damunt dels negocis”, ha puntualitzat el Vicepresident Executiu i President de Dow per EMEAI.

En aquest sentit, Dow Ibèrica ha aprofitat la celebració del seu 50è aniversari per revalidar el seu compromís amb el territori, amb el seu progrés i, de manera molt especial, amb la sostenibilitat. D’aquesta manera, en el lloc de l’esdeveniment s’ha dut a terme una exposició en què, a més de recórrer les principals fites de la companyia a Tarragona en els últims 50 anys, s’hi destaca els Objectius de Sostenibilitat de Dow per a 2025 i la quantificació i contribució d’aquests a la regió Ibèrica.

D’altra banda Anton Valero, Director General de Dow Ibèrica, ha destacat durant el seu discurs que “Dow forma part d’un ecosistema industrial d’innovació molt potent, de rang i calibre mundial, en el qual val la pena invertir-hi. I a més, cal recordar que aquest ecosistema és el motor de canvi que la societat necessita per assegurar el desenvolupament sostenible que tant ens urgeix”, i afegeix: “Necessitem assegurar que la política industrial promogui la continuïtat i l’agilitat legislativa per al futur, així com l’accés a energia competitiva, la transposició de les directives europees que assegurin el tracte igualitari amb els països amb els quals competim, les connexions per ferrocarril i les interconnexions energètiques que assegurin un mercat únic de veritat. No volem estar en el vagó de cua, tenim la cultura, l’experiència, la capacitat, el talent i l’ambició per ser líders. I per tant, això és el que li demanem a les administracions, que segueixen assentant les bases per a que realment puguem ser els líders que podem i hem de ser”. Anton Valero també s’ha referit al Ministre Luis de Guindos per fer-li saber que des de Dow “veiem amb optimisme que el seu ministeri estigui treballant de manera seriosa i eficient en l’elaboració d’una política industrial a curt, mig i llarg termini. Desitgem que pugui dur a bon port el Pacte d’Estat per la Indústria. Compta amb el suport del nostre sector i amb el dels altres sectors industrials”.

Des de la seva entrada a Espanya durant la dècada dels 60, Dow Ibèrica no només s’ha consolidat com una empresa clau en el desenvolupament d’innovació tecnològica sinó que, gràcies a la forta aposta per la regió a través d’inversions constants en les seves plantes i en els seus quatre centres de Recerca i Desenvolupament, s’ha convertit en referent mundial per a alguns mercats i productes com ara films plàstics, aigua, poliuretans o eficiència energètica. “En concret, Dow ha invertit a Tarragona en els últims anys més de 700 milions d’euros en millores tecnològiques, activitats de recerca i desenvolupament (R+D), actualitzacions i expansions en les plantes, així com en nous productes i processos per afrontar el futur amb una major competitivitat, sostenibilitat i seguretat”, ha assenyalat Jaume Sariol Martí, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies