Tarragona Empresarial al Twitter 20/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


El Parc Aeronàutic Reus inicia l'impuls d'un sector emergent a la ciutat
T.E.
20/06/2017

L'Ajuntament de Reus comença a treballar en el projecte de Parc Aeronàutic Reus amb la voluntat de donar un impuls a un sector econòmic emergent de la ciutat. A les instal·lacions de l'Aeroclub hi ha actualment un centre de formació (CESDA) i 5 empreses instal·lades, el que comporta que 159 persones hi treballin cada dia. Aquestes dades es complementen amb l'existència d'unes infraestructures úniques al territori i unes bones connexions aeroportuàries.

Amb aquest punt de partida, des de l'Ajuntament de Reus es busquen noves oportunitats de creixement que tinguin la voluntat de fomentar la col·laboració públic – privada amb les empreses i institucions del territori.

Actualment, l'activitat econòmica de la ciutat es vertebra a partir de sectors consolidats com el del comerç i el turisme i també del sector serveis/indústria. En els darrers anys s'han anat sumant d'altres com ara l'agroalimentari, el sanitari i el de les TIC. L'alcalde Reus, Carles Pellicer, ha manifestat que «actualment mirem cap al sector aeronàutic com a oportunitat de potenciar l'activitat econòmica i de cercar noves vies de creixement que potenciïn aquest sector empresarial, alhora que generem més ocupació a la ciutat».

El Parc Aeronàutic Reus neix amb l'impuls de la regidoria de Promoció Econòmica, que té l'encàrrec, entre d'altres, de preparar estratègies de desenvolupament per a noves activitats i sectors estratègics de la ciutat.

El Parc Aeronàutic Reus és un projecte amb vocació de transversalitat que pretén comptar amb centres de formació, Universitat, teixit empresarial i inversors, entre d'altres, i que busca la col·laboració de tots els agents econòmics que puguin aportar valor al projecte per fer-lo créixer.

Entre els objectius del projecte hi ha, segons el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, «atraure inversions i projectes d'empresa relacionats amb el Parc Aeronàutic, buscar sinergies amb empreses d'altres sectors, promoure l'emprenedoria i els projectes d'empresa relacionats amb el sector aeronàutic i buscar sinergies amb empreses d'altres sectors que puguin utilitzar les instal·lacions de l'Aeroclub per créixer». Reforçar la formació relacionada amb el sector, potenciar el lideratge de la ciutat al territori són altres objectius previstos.

Aquest pla estratègic de desenvolupament del Parc Aeronàutic Reus ha estat encarregat a Eurecat, l'agrupació de centres tecnològics de Catalunya, per la seva àmplia experiència en el sector aeronàutic i també en l'elaboració d'aquest tipus de projectes de desenvolupament territorial. Està previst que a finals d'enguany es pugui disposar del projecte i que durant el 2018 es comenci a treballar en les principals accions previstes al pla.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies