Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La I Jornada d'Alta Capacitat organitzada pel Centre Excellence acull més de 40 participants
T.E.
29/04/2017

'Capacitat no és sinònim de rendiment. Derroquem mites'; sota aquest títol la Fira de Reus ha acollit la I Jornada d'Alta Capacitat organitzada pel Centre Excellence que ha tingut com objectiu derrocar els mites que envolten l'alta capacitat intel·lectual i divulgar i sensibilitzar a la comunitat educativa sobre com afrontar la realitat d'aquests alumnes; a més, s'han abordat les estratègies que cal seguir per identificar-los i educar-los. La qualitat dels temes tractats durant l'esdeveniment s'ha vist acompanyada per un gran èxit de públic, ja que les xerrades s'han dut a terme davant l'atenta mirada de més de 40 participants, entre ells: pares, professors, psicòlegs, psiquiatres i pediatres, juntament amb totes aquelles persones que tenen relació professional amb nens, adolescents i que els acompanyen en el seu desenvolupament i creixement personal.

Al llarg de les ponències s'ha transmès coneixement sobre tot el que comprèn l'alta capacitat. Així doncs, un dels objectius principals de les ponències ha estat conèixer les altes capacitats, desmitificant i normalitzant la situació dels alumnes més capaços amb independència del seu rendiment i els resultats acadèmics.

A més, s'ha parlat sobre estratègies per l'educació, les metodologies a l'aula, com identificar-los, com potenciar la creativitat, la motivació o les emocions de les altes capacitats.

Tot això, sempre des d'una perspectiva integradora, donant resposta des de l'àmbit familiar, escolar i extra-escolar. Per aquest motiu, s'ha comptat amb la presència de persones amb experiència sobre el treball que s'està duent a terme a diverses ciutats on ja tenen resposta.

La jornada ha aplegat especialistes en psicologia i pedagogia que han explicat els procediments sobre els quals s'està treballant i quines són les noves vies per explorar. A més, ha comptat amb dues taules rodones; una ha agrupat familiars que han ofert les seves experiències familiars, i l'altre ha reunit docents que han compartit les seves vivències a les escoles.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies