Tarragona Empresarial al Twitter 20/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Altafulla, un dels pobles dels més sanejats de tot l’Estat espanyol
T.E.
05/04/2017

L’Ajuntament d’Altafulla ha liquidat el pressupost general de l’exercici 2016 amb un romanent de tresoreria de més de 2,6 milions d’euros, xifra que es pot traduir en les inversions i altres despeses que pot executar el consistori per aquest exercici 2017. L’equip de govern, format per Alternativa Altafulla i el Partit Demòcrata Català, es mostra “molt satisfet” per aquestes dades, i ha deixat clar que “demostrem que som capaços de no aturar-nos en desenvolupar projectes, i al mateix temps, prudents i responsables a l’hora de controlar la despesa”.

Pel que fa al romanent de tresoreria, és a dir, l’acumulat d’exercicis anteriors, cal destacar que el total se situa en els 2.612.564,65 €. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha remarcat que “l’Ajuntament d’Altafulla és capaç de mantenir un deute mínim, i una capacitat econòmica i financera per afrontar les despeses sense deixar d’invertir en la millora del municipi”.

Una altra dada que destaca, en aquest cas, el segon tinent d’alcalde, Pere Gomés, és “el deute viu de l’Ajuntament d’Altafulla que se situa en el 4 %, percentatge que el situa entre una de les administracions més sanejades de tot l’Estat espanyol”, molt per sota del 75 % que marca l’Administració Estatal, fet que permet que, en cas que l’Ajuntament d’Altafulla volgués endeutar-se amb operacions de préstec, no seria necessària l’autorització prèvia del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya. El deute s’ha reduït des del 2011 en gairebé 20 punts. Llavors se situava en el 23,97 %.

Fèlix Alonso ha subratllat aquesta xifra “perquè això demostra fets, i no paraules, que el nostre consistori és autosuficient, i que complim amb tots els objectius que marquen els objectius de la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera”.

D’entre els projectes que destaquen de cara al 2017 hi ha l’ampliació de la nova Biblioteca i Arxiu municipals (190.000 €), l’arranjament i rehabilitació del cementiri municipal (60.000 €), la bassa de laminació per reduir les inundacions al Barri Marítim en casos de pluges abundants (100.000 €), i un augment notable per a Participació Ciutadana de 50.000 € que es traduirà en un projecte que la ciutadania podrà decidir sobre aquest import.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies