Tarragona Empresarial al Twitter 17/12/2018 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


El Port i Mercolleida col·laboraran per informar sobre les exportacions d'animals vius
T.E.
30/03/2017

El Port de Tarragona i Mercolleida han arribat a un acord de col·laboració, mitjançant el qual a partir del mes d’abril, Mercolleida informarà puntualment als seus abonats sobre el volum de les exportacions d’animals vius que s’embarquen setmanalment a través del Port de Tarragona. Aquesta informació, detallant el nombre de caps, espècie i destinació, ha adquirit una especial rellevància als darrers anys, arran de l’augment exponencial de les exportacions de bestiar en viu registrat amb una destinació preferent al Mitjà Orient. Només en 2016, el Port de Tarragona va gestionar la sortida de 37.870 exemplars de boví i 237.881 caps d’oví. Aquestes dades situen el Port de Tarragona com a una de les principals vies de l’exportació ramadera pel Sud d’Europa, conjuntament amb els ports de Cartagena (Múrcia) i de Sète (França).

Amb aquest acord de col·laboració, tant el Port de Tarragona com Mercolleida pretenen incidir en la dinamització econòmica de la ramaderia catalana i facilitar els operadors dels mercats boví i oví informació objectiva de primera mà que els permeti incrementar la seva competitivitat. Aquest tràfic d’animals vius és una aposta del Port de Tarragona en el marc de l’estratègia de diversificació de mercats amb la qual esdevenir una plataforma logística al servei de les empreses del territori. La terminal de bestiar viu del Port de Tarragona disposa de tots els serveis necessaris d’inspecció, sanitat animal (veterinaris) i duana, així com d’un conjunt de professionals per operar amb aquest tràfic. L’ús d’aquestes instal·lacions acompleix les disposicions relatives al benestar animal i a la disminució dels residus.

Mercolleida considera que aquest acord de col·laboració és un pas “crucial” per millorar la transparència dels mercats del boví i de l’oví, sotmesos a una internacionalització creixent al llarg dels darrers anys. En el cas del boví, la Llotja Agropecuària de Lleida lidera –amb la col·laboració de Mercamurcia i Mercabarna- el Mercat en Origen Nacional del Boví de Carn (Monvac), responsable de la fixació d’una referència de preus que està consolidada entre els operadors del mercat. A més a més, entre els membres del Monvac es troben alguns dels operadors més importants de l’exportació en viu del sector a tot l’Estat espanyol.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies