Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


L’Ajuntament de Reus impulsa la col·laboració publico-privada per reforçar el lideratge comercial de la ciutat
T.E.
08/03/2017

L’Ajuntament de Reus posa en marxa un projecte per reforçar el lideratge comercial de la ciutat, que neix amb la vocació d’impulsar l’activitat econòmica; atreure noves activitats comercials, de restauració, d’oci i de serveis; i generar nous llocs de treball. Està previst crear una eina de treball sobre l’oferta de locals comercials disponibles i potenciar l’acompanyament a les empreses del sector que vulguin implantar-se a la ciutat.

El projecte és una iniciativa público-privada que impulsa l’Àgència Reus Promoció amb la voluntat d’implicar-hi tots els agents vinculats: els serveis municipals relacionats amb la Projecció de Ciutat i la Promoció Econòmica (REDESSA, Activitats, etc...); els membres de la Taula de Comerç (les entitats comercials i la Cambra de Comerç); i el sector de les immobiliàries.

La implicació de les immobiliàries és indispensable per fer realitat una proposta que planteja, com a eina clau, la creació d’un catàleg amb l’oferta de locals disponibles, actualitzat periòdicament, i amb informació sobre la seva ubicació, característiques principals, si el règim és de venda o de lloguer, fotografies, etc...

L’objectiu és que tots els agents públics i privats vinculats a la promoció econòmica de la ciutat sumin esforços, treballin de manera coordinada amb visió global de ciutat, i puguin posar el catàleg de locals disponibles a disposició de nous operadors interessats a instal·lar-se a Reus. Amb tot, el projecte parteix de la premissa que el responsable últim de la comercialització dels locals és el sector immobiliari, al qual ja s’ha convocat a una presentació personalitzada del projecte.

L’Àgència Reus Promoció ha elaborat un dossier de presentació de la ciutat que es distribuirà a totes les entitats implicades en la campanya. El document recull informació rellevant per a la implantació de noves activitats com la vocació comercial de la ciutat, el pes del sector en l’economia local, la capacitat d’atracció turística, etc...

La primera fase del projecte ja s’ha realitzat i ha consistit en la recollida, gestió i anàlisi de la informació a través d’un treball de camp i de l’explotació de les dades municipals de l’Observatori d’Activitats Econòmiques. El resultat indica que a finals de febrer de 2017 hi havia un total de 1.729 activitats comercials a la ciutat, el que suposa un increment del 15,2 per cent respecte al 2011. D’aquest total, 281 estan concentrats al nucli antic, el que representa un 14,5 per cent més que al 2011. També es concentren al nucli antic 59 activitats de restaurants dels 288 que hi ha a la ciutat. Aquests han crescut un 17,5 per cent des del 2011.

La propera fase, ja amb la col·laboració del sector immobiliari de la ciutat, serà la de disseny de l’eina de gestió de la informació sobre locals. D’aquesta eina se’n podrà extreure el catàleg de locals, la base de dades bàsica que permetrà iniciar, posteriorment, la recerca activa de nous operadors.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies