Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Tarragona promou l’emprenedoria juvenil a quatre centres públics de formació professional
T.E.
06/03/2017

La II Jornada de Promoció de l'Emprenedoria Juvenil tindrà lloc el dimecres 8 de març a l'Institut Pere Martell. L'objectiu de la jornada és aproximar el món de l’emprenedoria als alumnes de formació professional. En aquest ocasió hi prendran els part els alumnes dels quatre centres públics que ofereixen formació professional a la ciutat: Cal·lípolis, Vidal i Barraquer, Comte de Rius i Pere Martell.

Vuit joves emprenedors del territori oferiran, al llarg de la jornada, breus xerrades sobre el procés de creació de les seves empreses. Són: Adrià Garcés (Petits Enginyers), Noemí Ferrer (Mundo Funko), Gerard Rufi i Ariadna Queralt (Matrice), Pablo López (Rio Longboards), Mireia Pallejà (Slipcast), Sílvia Castellví (Funny Monday) i Josep Cester (Place to Plug).

La jornada es clourà amb el lliurament dels premis per als millors quatre treballs del II concurs d'Elevator Pitch, un format de vídeo breu per presentar una idea de negoci. Els guanyadors seran seleccionats per un jurat format per professorat dels quatre instituts participants i personal tècnic de l'Institut de Ciències de l'Educació i Tarragona Impulsa. Cada guanyador s'endurà un xec amb valor de 100 € per gastar als establiments del Parc Central.

La jornada està organitzada per l'Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i compta amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Rovira i Virgili, a més del patrocini de Parc Central.

Nascuda l’any passat, la jornada s'emmarca en el programa de promoció de l'emprenedoria de centres educatius de formació professional, que des del curs escolar 2012-2013 inclou, per part de Tarragona Impulsa, diferents accions per donar a conèixer conceptes i eines bàsiques de l’emprenedoria. En concret s’han impartit les sessions “Generant idees per emprendre” i “Coaching per emprenedors”, a més de tallers sobre màrqueting digital, el model de negoci Canvas i Elevator Pitch. En el marc del mateix programa també s’han promogut dues jornades monogràfiques, de sensibilització amb emprenedors locals i de formació al professorat.

El conseller d'Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha explicat que "és una obligació de l'administració pública explicar què és l'emprenedoria al jovent perquè vegin que pot ser una opció molt vàlida per al seu futur professional".

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies