Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


BBVA CX i la FACC ajuden un projecte social de Reus triat pels empleats del banc
T.E.
24/02/2017

BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes han tancat la 5ª edició del programa Territoris Solidaris que dóna ajut econòmic a projectes d’entitats socials proposades pels propis empleats. Enguany són 32 les entitats beneficiàries a Catalunya, triades entre els gairebé 90 projectes presentats a votació, que rebran una dotació total de 300.000 euros. Les iniciatives premiades, han estat guardonades a les seus territorials del banc a Catalunya, ubicades a Barcelona i Terrassa.
 
La cinquena edició de Territoris Solidaris de BBVA CX es va posar en marxa amb una dotació total de 1,65 milions d’euros per al conjunt d’Espanya. Per tal d'arribar a tots els àmbits geogràfics i atendre al major nombre de beneficiaris, totes les províncies a Espanya compten amb almenys un projecte seleccionat i cada un d’ells és premiat amb un màxim de 10.000 euros.
 
Durant la primera fase, els empleats van proposar entitats del seu entorn i es van convertir en padrins i padrines dels seus projectes. Posteriorment, en la fase de votació, van fer campanya per aconseguir el major nombre de vots d'empleats, pre-jubilats i jubilats de BBVA CX. Xavier Llinares, director territorial de BBVA ha destacat que “la implicació dels empleats es converteix en una de les qualitats més destacades del programa”. Gràcies a ells, tiraran endavant 176 projectes a l’Estat, entre els quals hi ha un a Reus. Llinares ha afegit que “les màximes aspiracions del programa són proximitat i compromís” i que aquestes estan presents des del primer moment i els empleats les fan seves en viure l’experiència de formar-ne part del procés.
 
Per la seva banda, Jaume Ribera, president de la FACC, ha assenyalat que "la col·laboració d’ambdues entitats en aquest programa mostra la voluntat de continuar amb els ajuts que les antigues caixes oferien a entitats catalanes a través de les obres socials”. Ribera i Llinares han expressat el seu reconeixement públic cap a les entitats socials per la gran tasca que duen a terme i s’han mostrat orgullosos que, gràcies a programes com Territoris Solidaris, els seus projectes es facin realitat.
 
El projecte beneficiari a Reus, el CRAE Ball de Cavallets
El CRAE Ball de Cavallets de Reus acull infants i joves tutelats per la Generalitat de Catalunya que han estat separats de les seves famílies temporalment perquè s’ha decretat un desemparament.
 
El Programa d’Intervenció Familiar que rep l’ajut de BBVA CX se centra en alliberar un educador de part de la seva intervenció directa amb els menors al CRAE per dedicar d’hores per intervenir amb les famílies i que el retorn es pugui donar el més aviat possible.

L’objectiu és proporcionar a les famílies les eines adequades per millorar les relacions familiars, creant un espai que permeti escoltar les famílies en el seu conjunt, intervenint amb tots els membres de la família implicats en el procés. S’utilitza la comunicació i la resolució de conflictes com a eines per eradicar la violència i la desmitificació de pautes adquirides a les famílies durant el passat. La clau és involucrar tots els membres del procés en la intervenció i solució del mateix.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies