Tarragona Empresarial al Twitter 19/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


El Baix Penedès és una de les comarques amb major impuls en l’ocupació
T.E.
23/02/2017

La consultora Actíva Prospect i l'Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf han presentat l'Informe  de la Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès i Garraf (ADEPG)DEPG de Conjuntura Econòmica. L'estudi semestral es publica des de 2005 i analitza les dinàmiques socioeconòmiques i dels sectors empresarials a les tres comarques del Gran Penedès, una per una.
 
La Indústria és el sector que més creix al Baix Penedès (9,1%) i a l’Alt Penedès (4,7%), per contra al Garraf ho fa la Construcció (14.4%).
 
El Garraf intensifica lleugerament el creixement de l’ocupació, arribant a un increment anual del 5% el darrer trimestre de l’any, però manté la mateixa posició respecte a la resta de comarques dins del rànquing, ocupant el 6è lloc. Tots els grans sectors econòmics experimenten una evolució positiva, però és a la Construcció on aquest augment és més clar i intens (14,4%), mentre els Serveis i la Indústria es mostren comparativament molt més moderats (4,3 i 3,6%, respectivament).
 
L’Alt Penedès continua mostrant símptomes de recuperació econòmica, però modera la creació d’ocupació, i se situa en la 16a posició del rànquing comarcal (9 posicions menys que el semestre anterior). La Indústria es manté com el principal motor de creació d’ocupació (4,7%), mentre la Construcció mostra una important desacceleració en el seu creixement (1,1%). Dins del sector Serveis destaca l’avanç de l’Hoteleria, amb un increment del 6,7%, i de l’Educació, amb un 6,2%.
 
El Baix Penedès és una de les comarques amb major impuls en l’ocupació, ocupant el 3r lloc al rànquing comarcal, amb un increment del 6,7%. Entre els grans sectors econòmics destaca pel seu dinamisme la Indústria, amb un creixement del 9,1% (la 3a comarca amb major creixement), seguit pels Serveis (6,4%) i la Construcció (6%). Dins del sector Serveis destaquen pel seu dinamisme les activitats Immobiliàries i serveis empresarials (20,2%) i la Sanitat i serveis socials (12,2%).
 
L'Informe ADEPG de Conjuntura Econòmica compta amb el suport de CaixaBank i el patrocini de Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf.
 
Podeu consultar l’Informe complet a l’enllaç http://www.adepg.cat/cat/indicadors_pdf/informe_16_2.pdf
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies