Tarragona Empresarial al Twitter 22/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


L’ocupació creix per onzè trimestre consecutiu a les Terres de l’Ebre
T.E.
16/02/2017

La Càtedra d’Economia Local i Regional (CELIR) del Campus Terres de l’Ebre de la URV ha presentat el dimecres 15 de febrer al saló de plens del Consell Comarcal de la Terra Alta, a Gandesa, el Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre del quart trimestre de 2016. Per onzè trimestre consecutiu, ha crescut l’ocupació al territori. Així, el creixement en termes relatius al territori ha estat d’un 3,1%, valor que tot i ser 0,8 punts percentuals superior al trimestre anterior i 0,4 punts superior al mateix trimestre del 2015, segueix situant-se per sota de la mitjana catalana. En xifres absolutes, aquest últim trimestre del 2016 el nombre d’afiliats a la Seguretat Social va assolir la xifra de 49.838 persones, 1.607 més que el quart trimestre del 2015. “Podem dir que aquest últim trimestre de l’any ha estat més positiu que el tercer, però les Terres de l’Ebre continuen creixent per sota de la mitjana catalana i això s’hauria d’anar corregint”, ha assenyalat Juan Antonio Duro, director de la CELiR.

Pel que fa als sectors cal destacar la notable recuperació de la construcció, la qual aquest quart trimestre va evolucionar a un ritme interanual del 5,9%, fet que contrasta amb els valors negatius registrats l’últim trimestre del 2015 i el primer del 2016. Els serveis van evolucionar a un ritme interanual del 3,9% i, el sector primari ho va fer a un ritme interanual d’1,3 punts percentuals. La indústria, en canvi, aquest últim trimestre de l’any passat va registrar una evolució lleugerament negativa de -0,1 punts percentuals. No obstant, cal destacar un augment respecte el trimestre anterior.

Per comarques, el creixement interanual de l’ocupació va augmentar a tres de les quatre comarques. Destaca el creixement del Montsià amb un valor del 4,6%, seguit del Baix Ebre amb un valor del 3,6% i de la Terra Alta amb un valor de l’1,0%. En canvi, la Ribera d‘Ebre va ser l’única comarca amb un valor negatiu -2,6 punts percentuals. S’observa que d’entre els 21 municipis amb major nombre d’afiliats, tres presenten una evolució negativa, Flix (-10,2%), Ascó (-9,9%) i Móra la Nova (-2,4%). En canvi, és destacable el creixement de Deltebre, Sant Jaume d’Enveja i Sant Carles de la Ràpita, tots tres per damunt del 7%.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies