Tarragona Empresarial al Twitter 22/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


‘Indústria 4.0’, una jornada per debatir la nova revolució industrial
T.E.
13/02/2017

La Sala Eutyches del Palau de Congressos acull aquest dijous, 16 de febrer, la jornada ‘Indústria 4.0. La revolució econòmica des de la indústria’, adreçada especialment a les petites i mitjanes empreses del territori per explicar l’abast del nou paradigma industrial i les seves implicacions en l’àmbit de la formació. La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i l’APEMTA (Associació Provincial d'Empresaris del Metall de la Província de Tarragona) i compta amb la col·laboració d’EURECAT, ACCIÓ, PIMEC, Port de Tarragona, Izertis i Festo.

La jornada pretén oferir una visió concreta sobre l'impacte que la Indústria 4.0 tindrà en les petites i mitjanes empreses durant els propers anys i com el teixit empresarial es pot preparar per afrontar amb èxit aquest nou repte.

Al llarg de tot el matí diferents especialistes explicaran, entre d'altres, les accions desenvolupades a Catalunya en aquest àmbit, com s'aborda aquesta qüestió en un territori referent com el País Basc i la formació dels futurs professionals en aquest escenari canviant.

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha explicat que la jornada “vol impulsar la competitivitat industrial al territori. Hi ha una tendència per part de l'empresariat a creure que aquests canvis són una moda i no ho són pas. Estem davant d'un nou paradigma que no podem ignorar”.

Es coneix com a Indústria 4.0 la quarta revolució industrial marcada per l'aplicació de la Internet de les Coses i l'aproximació cap al concepte de fàbrica intel·ligent. Els experts consideren que aquesta revolució arriba després de l'impacte que ha suposat en les darrers segles l'arribada de la mecanització, els sistemes de producció massius i la informàtica.

Les inscripcions a la jornada encara estan obertes i es poden formalitzar de manera gratuïta a través del web http://tarragonaimpulsa.tarragona.cat.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies