Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


L’Ajuntament de Reus es dota d’una eina d’anàlisi de les activitats per impulsar la promoció econòmica
T.E.
07/02/2017

L’Ajuntament de Reus, a través de la col·laboració entre el departament d’Activitats, de la regidoria de Medi Ambient, i el Servei de Tecnologies de la informació i Telecomunicacions, de la regidoria de Promoció Econòmica, ha posat en marxa l’Observatori d’Activitats Econòmiques, una eina informàtica de gestió basada en el big data i l’anàlisi de dades, que permet i facilita l’explotació estadística de la base de dades del registre municipal d’activitats econòmiques.

L’eina facilita l’anàlisi de la informació disponible a la base de dades i, per tant, permet disposar fàcilment d’informació sobre l’evolució de les altes i baixes de les activitats econòmiques, així com del detall per tipologia i sectors, o la seva distribució per barris de la ciutat. Les dades disponibles són des de 2011.

A nivell intern, l’Observatori d’Activitats Econòmiques facilita a l’Ajuntament la gestió de les dades sobre activitats econòmiques, i, per tant, l’obretura i tancament d’acrtivitats, l’anàlisi de tendències i, en definitiva, la planificació de polítiques públiques de promoció econòmica.

L’Ajuntament de Reus treballa ara en ampliar les potencialitats de l’Observatori, ja que les dades que ofereix poden creuar-se amb altres dades oficials, i obtenir informació molt més precisa sobre la ciutat. Actualment es treballa en la comparativa amb les dades de l’atur i de l’Impost d’Activitats Econòmiques.

Open Data
La informació sobre les activitats econòmiques es posarà a l’abast de la ciutadania a través del portal Open Data, que actualment està desenvolupant l’Ajuntament de Reus, i que formarà part del Portal de Transparència.

Així, a nivell extern, la informació permetrà l’elaboració d’estudis de mercat per a la implantació de noves activitats econòmiques a la ciutat. L’eina permetrà analitzar i comparar la informació municipal amb la d’altres entitats locals a través d’indicadors accessibles online.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies