Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La simbiosi industrial, a debat
T.E.
18/01/2017

La Cambra de Comerç de Reus ha acollit, aquest dimecres, una jornada tècnica sobre simbiosi industrial als polígons d’activitat econòmica. La simbiosi industrial té per objectiu generar processos en els quals certs recursos no usats en una empresa, es transformen en matèria primera o en un recurs d’una altra. Així, per exemple, el vapor d’aigua que emet l’empresa A, li pot interessar aprofitar-lo a l’empresa B per escalfar una fase del seu procés; o determinat residu de l’empresa C el pot incorporar l’empresa D com un subproducte. D’aquesta manera es promou l’eficiència energètica, es redueixen costos i s’augmenten beneficis.
 
Els principals avantatges són la millora ambiental, la innovació que comporta el replantejament de com es fan les coses, i el fet de fer una gestió eficient dels recursos, allargant la seva vida útil. En definitiva, es tracta d’un nou model de negoci que gràcies a la cooperació i les sinèrgies entre empreses permet crear un nou sistema d’economia circular.
 
La principal finalitat d’aquesta sessió divulgativa ha estat donar a conèixer aquesta nova oportunitat de negoci i impulsar la simbiosi industrial en els polígons catalans. En aquesta línia una de les ponents, la  consultora d’Internacionalització Sectorial i Coordinadora d’Indústries de la Química, Maria Dolors Núñez, ha destacat en la seva intervenció que ja s’estan generant eines i diverses iniciatives, també a nivell internacional, per poder aplicar aquesta nova metodologia.
 
L’últim ingredient de la jornada ha estat la taula-debat on l’Agència de Residus de Catalunya, el director de la Unió de Polígons Industrials i l’Enginyeria Seare han donat la visió administrativa i empresarial sobre aquesta nova estratègia que consideren molt positiva per a la transició energètica.
 
La jornada.que ha estat inaugurada pel President de la Cambra, Isaac Sanromà, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza,  ha estat impulsada per la Direcció General d’Indústria de la Generalitat i les Cambres de Comerç amb la col•laboració del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies