Tarragona Empresarial al Twitter 20/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Vallsgenera s’adhereix a la xarxa de punts d’atenció de Reempresa en col·laboració amb la Diputació de Tarragona
T.E.
13/01/2017

L’Ajuntament de Valls ha acollit la presentació del Centre de Reempresa de Catalunya a Valls. Reempresa, disposa d’un nou punt d’atenció dins l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera, on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat.

A l’acte hi ha participat l’alcalde de Valls, Albert Batet, el diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Malràs, el president de Vallsgenera, Joan Carles Solé, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

L’adhesió s’emmarca dins l’acord de col·laboració per difondre i estendre la Reempresa entre la Diputació de Tarragona i la Cecot amb l’objectiu de crear a Catalunya un mercat únic per a la compra-venda d’empreses.

La Diputació de Tarragona desenvolupa el treball en xarxa amb els ajuntaments i la incorporació de Vallsgenera al Centre de Reempresa de Catalunya s’emmarca en l’eix de treballar junts per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.


Aquesta és una aposta per promoure un mercat que segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur del municipi.


105 reempreses d’èxit a la província de Tarragona amb una inversió total induïda de prop de 4M d’euros

Actualment a la província de Tarragona ja hi ha hagut més de 105 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de prop de 4M d’euros. Més concretament, a la comarca de l’Alt Camp, ja són més de 6 les reempreses d’èxit. A la comarca, aquests casos d’èxit han generat una inversió induïda de més de 250.000 euros.

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja a les 1.082 generant una inversió induïda de més de més de 52M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector serveis i l’hostaleria que representen un 29% i un 28% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 8% restant.

Col·laboració Reempresa-CaixaBank
CaixaBank, compromesa amb els recolzament als emprenedors, dóna suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaNegocis, adreçat a microempreses, comerços i autònoms.

Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb més d'1,3 milions de clients i una penetració dels 31,19%.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies